Cultura

El diumenge es presenta la 2a edició de la Volta amb carro a la Rodalia

El restaurant El Llaurador serà el diumenge la seu de presentació de la segona edició de la Volta amb carro a la Rodalia Ifach-Moraira. Carreters de distints llocs del País Valencià tenen una cita per a conèixer les novetats que, un any més, ha preparat Miguel Crespo, el Catxapí. La Volta amb carro a la rodalia Ifach-Moraira se celebrarà del 17 al 25 de juny de 2005, coincidint amb les festes de Sant Joan. La principal novetat d’aquest any és la incorporació d’una nova ruta que durà els carreters fins a la Vall de Laguar i Benidoleig.

El lloc de trobada o concentració està fixat en l’ermita de La Cometa, a Calp, el divendres 17 de juny. Des d’allí, els participants en aquesta aventura es dirigiran a l’ermita de Lleus, a Benissa. Al matí següent continuarà el viatge cap a Pinos i la Serra de Bèrnia. La pròxima etapa cobrirà el trajecte que va des de Xaló a Murla per a després enfilar l’entrada a la Vall de Laguar. Allí el camí passarà per distintes localitats com Benimaurell, Fleix i Campell i després seguirà fins a Orba i Benidoleig.

La Volta pren després direcció cap a Pedreguer, Gata de Gorgos i Llíber, final de la cinquena etapa. El dia 23, la Nit de Sant Joan, la meta està fixada a Teulada. Des d’aquest punt es partirà cap a Poble Nou de Benitatxell i després s’arribarà a Moraira. L’últim esforç i meta final estarà en La Fustera, el dissabte 25 de juny. Catxapí ha assenyalat que “les dates poden sofrir alguna variació però el recorregut serà aquest”.

L’afició pel carro i tot el que comporta ve des de lluny. Miguel Crespo va organitzar la primera Volta amb carro a La Marina al juliol de 1987, amb afeccionats vinguts d’Alacant, València i Castelló. Es van desenvolupar fins a dotze edicions consecutives d’aquesta singular prova, no competitiva, que va dur als carreters per tot el País Valencià, des de Vinarós a Oriola. Però l’aventura no es podia quedar aquí. En 1996 els carros van arribar fins a l’illa d’Eivissa i un any més tard fins a Pamplona. Però Catxapí volia anar més lluny i en 1998 va completar el recorregut entre Pamplona i Santiago de Compostel·la. L’objectiu, recuperat ara després d’uns anys d’absència, és conservar una tradició, fer turisme i promoure la convivència entre la gent del carro.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?