Esports

El benissenc Miquel El Catxapí organitza La Volta en Carro a la rodalia

El popular Miguel El Catxapí ha tirat endavant un nou projecte, un combinat d’aventura, de tradició i d’agermanament. Es tracta de la primera edició de la Volta en Carro a la Rodalia, que se celebrarà del 19 al 26 d’aquest mes. Més d’una dotzena de carreters han confirmat ja la seua participació en aquesta iniciativa i vindran de diverses poblacions com Benissa, Pedreguer, Benidorm, Teulada, Benidoleig i Altea. El punt d’eixida serà Calp i l’arribada Moraira després de completar un recorregut dividit en quatre etapes.

La concentració inicial dels carreters es farà el dissabte dia 19 a l’avinguda on està el pavelló d’esports. Des d’aquest punt es mampendrà camí cap a l’ermita La Cometa, on s’esmorzarà, perquè estaran en plenes festes de les fogueres de Sant Joan. La primera etapa continuarà cap a Lleus, Pinos i meta a Bèrnia. La segona etapa portarà els participants des de Bèrnia fins a Masserof, Xaló i Alcanalí. A l’endemà, reinici del viatge en direcció a Xaló, Llíber, Senija i Benissa. La darrera etapa portarà els carreters per Teulada, Benitatxell i Moraira.

Catxapí va ser el creador i el promotor en 1987 de la coneguda Volta en Carro a La Marina, amb la intenció d’apropar i donar a conèixer tots els pobles de la comarca. Es van fer dotze edicions, fins 1998, amb molt d’èxit perquè, de fet, van anar més enllà i arribaren en alguns dels seus viatges fins a Pamplona, Eivissa i, fins i tot, van fer un tros del Camí de Santiago. Un anys després, Catxapí ha reprès l’aventura del carro però des d’una òptica més propera “perquè ja sóc major i ara vull prendre-ho amb més calma”. “La intenció”, afegeix, “és la mateixa i espere que isca un grup de gent jove que es faça càrrec de tot. Fins i tot volem crear una associació per a mantindre la tradició del carro”.

Tots els ajuntaments pels quals passa la Volta en Carro col·laboren en aquest projecte, a més d’altres entitats com el Patronat de Turisme Costa Blanca, la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat Valenciana i el Ministeri de l’Interior.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?