Política

Resum 2005: No a les pilotes de golf a Benissa i sí a nous pupitres i pissarres

Benissa ha estat peça cobejada en la moda dels camps de golf. Una manifestació ciutadana i el consens polític, però, van fer enrere un macroprojecte que omplia de pilotes de golf i de ciment la zona de La Ràpita i el Vinyent. Sí s’ha fet realitat el nou institut de secundària que ha posat a l’abast de la comunitat educativa nous pupitres i pissarres per estudiar amb dignitat. El finançament de les obres han provocat més d’un maldecap i, de fet, els comptes municipals no s’han pogut quadrar i s’ha treballat amb el pressupost prorrogat de 2004.

Juan Bautista Roselló, alcalde (PP)

El millor: El balanç del 2005 hi ha sigut prou positiu. Aquest any hem vist concloure i posar en funcionament l’edifici i les instal·lacions d’una infraestructura educativa de primer nivell com és el nou Institut d’Educació Secundària Josep Iborra, al mateix temps que hem vist començar les obres de la futura piscina coberta municipal, una instal·lació esportiva i social de la qual podrem gaudir el proper any. Aquestes dues obres crec que han sigut la millor notícia, ja que li donen categoria a Benissa. No podem oblidar altres actuacions com són el Centre Cultural del Taller d’Ivars, la remodelació del Mercat d’Abastiments, la renovació de la conducció d’aigua Benigembla-Benissa i moltes altres dutes a terme amb molt d’esforç per a millorar la nostra ciutat i els seus serveis. A més d’aquestes actuacions, podem estar satisfets perquè veiem que el nostre municipi està cobrant un gran protagonisme social, cultural i econòmic, fruit d’un poble dinàmic, treballador i il·lusionat amb el seu futur.

El pitjor: Sempre hem de ser crítics amb les situacions millorables. En aquest moment hem de fer tots un esforç per a donar una solució al tema de la construcció del nou hospital comarcal que està pendent tan sols de la cessió dels terrenys necessaris. Al mateix temps, les decisions polítiques d’una societat democràtica i madura sempre han d’anar canalitzades per la senda de la participació, la transparència, el debat i el diàleg. Aquest camí de vegades s’abandona i es substituïx pel de la intoxicació, la crispació i, fins i tot, l’insult, els quals no porten mai a cap lloc.

Un desig: Encara que no depenen de mi, faré tot el que estiga en les meues mans per tal d’aconseguir dos objectius que considere els més importants per al 2006: que la variant de la Carretera Nacional 332 de Benissa es licite i comencen les obres i que es construïsca el nou hospital tan necessari per a la nostra comarca.

Vicent Cabrera (PSPV)

El millor: Per al Partit Socialista de Benissa, el millor que hem viscut a nivell polític enguany ha estat els debats que hem presenciat en els plenaris mensuals a l’Ajuntament de Benissa, que han reportat un interés per la política per part dels benissers mes enllà dels posicionaments o opinions dels grups polítics que formen l’Ajuntament actual. La democràcia és una construcció cultural i necessita de la participació de tots. L’origen dels governs totalitaris és precisament el desinterès dels ciutadans per la política.

El pitjor: Destacaria el decepcionant govern del Partit Popular a tots els nivells. Benissa està quedant-se estancada respecte a poblacions veïnes. No tenim aparcaments al centre del poble. No tenim indústria hotelera. No duem a terme una oferta cultural important i grans infraestructures necessàries per al poble estan estancades per falta de decisió política del Partit Popular.

Un desig: El Partit Socialista de Benissa en el 2006 continuarà fent la tasca d’oposició i, al mateix temps, farà propostes d’actuacions concretes. Esperem que el Partit Popular i el seu alcalde no es tanquen en banda com els anys passats. Fer política és molt més fàcil des del govern que des de l’oposició, però si el Partit Popular no dóna la mesura, nosaltres no podem esperar a fer propostes fins a les pròximes eleccions del 2007. Esperar a les properes eleccions locals del 2007 és un temps perdut.

Francesc Xavier Tro (CIBE-BLOC)

El millor: Sense dubte, la resposta ciutadana i la mobilització -una fita històrica- contra la construcció d’un macroprojecte amb 2 camps de golf i 4.700 cases en els paratges de La Ràpita i Vinyent. El poble va aconseguir aturar esta macrourbanització que perjudicava seriosament els interessos municipals. A més, es va crear la Coordinadora per a la Defensa del Patrimoni Agrícola després de la massiva manifestació amb vora 3.000 persones que va recórrer tots els carrers del poble dient no a la corrupció urbanística. La mobilització ciutadana va significar una resposta clara contra la política urbanística que el govern del PP està fent ací, entregat als interessos de les grans empreses.

El pitjor: El pitjor de l’any és que el Partit Popular governa d’esquenes al poble i sense escoltar els seus ciutadans. Un exemple clar és la incapacitat per solucionar el greu problema que viu el nostre poble, i tota la comarca, en la política sanitària tercermundista que desgraciadament tenim. Les promeses de la campanya electoral es converteixen en estafes perquè no acompleixen amb tot allò que diuen quan busquen el vot.

Un desig: Que es recupere el diàleg per a reconduir la desafortunada política urbanística i definir el model de ciutat. Tot això a través d’un fòrum de participació ciutadana que garantisca un creixement sostenible i respectuós amb l’actiu més important que té el nostre poble, el seu paisatge. El CIBE-BLOC desitja a tots un bon any 2006.

Paco Montagut (PSI)

El millor: Inaugurar el nou institut, ja que era necessari que els nostres joves tingueren unes instal·lacions dignes per a formar-se i abandonaren la situació tan caòtica que estaven patint, estudiant en barracons, en males condicions, passant fred, humitats i incomoditats. Volem manifestar que l’institut ha sigut fruit de la nostra capacitat de diàleg i consens amb la força majoritària. Es portaven més de 12 anys i no s’havia aconseguit res i en 3 anys l’hem inaugurat.

El pitjor: La sanitat pública. No hi ha dret, és un problema que tenim des de fa molts anys i és necessari que es solucione ja. Des de tots els col·lectius s’ha denunciat la situació que estem patint tots els ciutadans de la Marina Alta i ja és hora que des de la Generalitat Valenciana es solucione. Terra Mítica, l’Hemisfèric, la Ciutat de les Arts i de les Ciències, la Copa Amèrica, tot molt bé i molt bonic. Però primer cal tindre cobertes les necessitats primordials i que són els pilars fonamentals d’una societat moderna i progressista: la sanitat, l’educació i els serveis socials.

Un desig: Parlem de les necessitats que té Benissa i per a dur-les endavant és necessari un plantejament i un projecte seriós. Des d’un planejament urbanístic no agressiu i capaç de tirar endavant el sector de la construcció fins a més infraestructures rurals (electrificació i camins), els polígons industrials, etc. A més, projectes com l’auditori, l’ajuntament nou, solucionar el problema del pàrking, ficar en marxa la piscina coberta, millorar el camp de futbol i fer més instal·lacions esportives i condicionar les existents, com per exemple el trinquet.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?