Política

Pepa del Valle dimiteix i es passa al grup mixt

El triangle consolidat pel PP al sud de la Marina Alta: Calp, Benissa i Teulada s’ha obert per un dels seus angles sense previ avís. La regidora popular de l’Ajuntament de Benissa, Josefa del Valle, va anunciar ahir mitjançant un comunicat que abandona l’equip de govern del PP i es passa al grup mixt. Una maniobra que comporta que el govern popular de Benissa es quede en minoria ja que només tindrà huit regidors contra els nou que d’ara endavant sumaran Pepa del Valle, PSOE, CIBE-Bloc i PSI.

Cal recordar que el dijous passat el batle, Juan Bautista Roselló, va sorprendre amb una remodelació de l’equip de govern que suposava el pas de del Valle a la Regidoria de Cultura i, d’aquesta manera, deixava de ser regidora d’urbanisme. Va ser una “decisió -la del batle- adoptada en solitari”, va dir ahir la regidora, i que provoca que “la meua presència com a regidora del Partit Popular a l’ajuntament és insostenible”.

Pel que fa a aquest tema, quan aquest diari li ho preguntà al batle a primera hora de la vesprada d’ahir va assegurar que “em sorprén moltíssim” perquè “quan li vaig comunicar els canvis no va mostrar cap disconformitat sinó tot el contrari”. De fet, Juan Bautista Roselló va assenyalar que “no tinc cap comunicació oficial de la seua dimissió”.

Les raons que va argumentar el batle (l’aplicació de la LUV i projectes arquitectònics culturals) per a raonar el pas de del Valle a cultura van ser comentats per la regidora díscola en termes de “no puc compartir cap d’aquestes dues raons ja que el responsable d’urbanisme no és un intèrpret de la llei i tampoc és possible impulsar el patrimoni cultural. A més, la Regidoria de Cultura no disposa de consignació pressupostària en l’actualitat”. La regidora va afegir en aquest sentit que “la meua entrada en política com a independent en les llistes del Partit Popular va ser pel desig de contribuir a una millora de Benissa i des de l’inici de la legislatura així ho he fet a l’àrea d’urbanisme, funció per a la qual els meus estudis eren d’utilitat”.

Així les coses, la fins ahir regidora del PP va manifestar que “no accepte el càrrec de regidora de cultura” i va especificar que “perquè no hi ha motius que justifiquen la dedicació en exclusiva per a aquest lloc en cultura i per tant un sou a càrrec dels ciutadans de Benissa”. Una afirmació que cobra molta més importància si es té en compte que l’anterior regidora de cultura, ara de personal, Maria Llopis és una de les que percep una dedicació exclusiva d’uns 3.000 euros al mes.

Per això, “no trobe raons que justifiquen la meua continuïtat en el govern local del PP” pel que del Valle tenia previst ahir “comunicar al batle el meu cessament com a regidora del PP i la meua renúncia a tot càrrec i sou en el govern de l’Ajuntament de Benissa i el meu pas al grup mixt fins al final d’aquesta legislatura”.

Buit de poder

Com a conseqüència del pas al grup mixt de la regidora Josefa del Valle, el batle va avançar que “serà necessària una nova remodelació de l’equip de govern perquè la Regidoria de Cultura no es pot quedar sense regidora”.

El comunicat de la regidora s’acompanya d’un resum de tota la tasca desenvolupada com a responsable d’urbanisme durant tres anys.

Entre les principals actuacions de Del Valle destaca l’execució de l’accés al municipi pel pla de Carrals, Bonaire i Avinguda Europa, les obres del passeig litoral i la rehabilitació de la Casa dels Cent Vents.

A més, ha engegat un estudi de les futures xarxes d’aigües residuals necessàries per al sòl urbà de la costa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?