Política

Les discrepàncies entre Josefa del Valle i el batle poden ser els motius del canvi de govern

Juan Bautista Roselló Tent va donar ahir un cop d’efecte a la política de Benissa en anunciar per sorpresa -com dicten les normes en aquests casos- una remodelació de l’equip de govern del PP que té com a principal conseqüència que el batle es queda amb la Regidoria d’Urbanisme.

Una decisió per la qual la fins ara regidora d’urbanisme Pepa del Valle serà a partir d’ara regidora de cultura “per a impulsar en aquest tram final de legislatura els grans projectes arquitectònics de l’àrea”, va explicar el batle si bé la regidora del PP va dir ahir que “no sé molt bé quines són les funcions de cultura”.

A més, la regidora de cultura, Maria Llopis, deixa de ser-ho per a assumir una nova delegació, la de personal, que “ha d’afrontar la funcionarització d’alguns llocs de treball”.

Encara que Juan B. Roselló va negar que els canvis es troben motivats per l’existència de discrepàncies entre ell i Pepa del Valle durant el mandat s’han succeït episodis com l’obertura d’un camí a la Solana i la remodelació del Taller d’Ivars en què les negatives de la regidora -no va estar d’acord ni en el vial ni en la demolició de l’edifici- van ser rectificades posteriorment pel batle. Amb tot, Roselló va reconèixer ahir que “la gran tasca d’haver desenvolupat l’obra del carrer Hort de Bordes així com la ronda dels Cotino”. “Tots els grans projectes urbanístics ja estan en marxa”, va sentenciar.

Així mateix, del Valle va rebre ahir mateix l’encàrrec d’escometre diversos projectes patrimonials com són les cases del carrer Puríssima on anirà el museu Salvador Soria, la restauració del Molí del Quisi i la Casa de les Calcides així com el riurau de Bonaire per a un museu etnològic. Unes iniciatives que per al PSOE són “una burla i fum” en el sentit que “manca de consignació pressupostària i no es poden portar a terme”.

De fet, tant el PSOE com CIBE-Bloc van coincidir, després de conèixer la remodelació en el govern local, que “el batle pretén controlar directament l’urbanisme de Benissa” el que per al Runar “és una notícia roïna” ja que “totes les seues intervencions fins al dia d’avui han estat negatives”.

Pel que fa al relleu de Maria Llopis al capdavant de Cultura el batle va valorar “la tasca que ha desenvolupat al capdavant d’una regidoria amb tant de prestigi a Benissa”. Una valoració amb què no van estar d’acord d’una banda els socialistes, “no era la persona adequada per a dirigir aquest departament”, mentre que per al CIBE-Bloc “ara accedeix a Cultura una persona amb més coneixements que l’anterior”.

Problema del PP

Per la seua banda, el portaveu del PSI, Paco Montagut, va resumir en termes globals que els canvis “es deuen a un problema de l’equip de govern del PP, ells tindran les seues raons” i va assegurar que malgrat ser regidor amb delegació, la d’Esports, “no sabia absolutament res”.

En resum, per als socialistes els canvis “resulten d’un total despropòsit i demostren la falta de planificació i gestió” al mateix temps que van alertar del “desgovern” que ha existit “en el passat i existirà en el futur”. A més, la creació de la regidoria de personal “a un any d’eleccions és absurda”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?