Política

Crisi de govern a l’Ajuntament de Benissa

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, ha anunciat aquest matí, per sorpresa i a falta de només un any de legislatura, canvis en la composició de l’equip de govern, segons informava la Cadena Ser.

Aquesta és la segona reestructuració de l’equip de govern de la legistura, des de que delegara les competències de l’àrea de cultura que ell mateix portava a Maria Llopis.

La reestructuració, com ja va passar en la efectuada fa poc més de dues setmanes al Consell de la Generalitat, no fa cap de canvi en les persones de l’equip de govern, sinó que realitza un trasàs de competències d’uns als altres.

L’area de cultura, protagonista ja de la primera reestructuració, passa a mans de Josefa del Valle, regidora encarregada de l’àrea d’urbanisme fins a dia d’avuí. Per la seua part, Maria Llopis passa a dirigir l’àrea de personal, i urbanisme passa directament al control del batle.

En declaracions a l’emisora de ràdio, el batle afirmava que el fet de què Maria Llopis deixe l’àrea de cultura no té res a veure amb les crítiques rebudes des de partits de l’oposició per la seua actuació al front d’aquesta. “No hi ha cap tatxa, cap reprotxe que se li puga fer a Maria per la tasca desenvolupada”, en paraules de Juan Bautista. El canvi s’ha donat, segons el batle, per la necessitat de donar un impuls al patrimoni cultural del poble, amb la construcció del Museu Salvador Soria al carrer de la Puríssima, i el manteniment i rehabilitació del Molí del Quisi i de les cases de tros, entre d’altres. Cal recordar que Josefa del Valle és arquitecte.

Respecte a l’àrea d’urbanisme, el batle ha afirmat que donada la nova legislació en eixa matèria (entrada en vigor de la Llei Valenciana d’Urbanisme – LUV), cal revisar i adaptar els projectes urbanístics de la localitat, i hi ha un any per davant per preparar-ho. En aquest cas, s’ha de tindre en compte que el batle és, a més, advocat. També ha assegurat que la fins ara regidora d’urbanisme ha dut a terme una bona tasca al front del departament.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?