Política

El benisser David Serra pot ser el nou delegat del Consell a Alacant

La delegació del Consell a Alacant, una plaça que ocupa des de fa sis anys José Marín Guerrero, podria canviar d’inquilí pròximament. El president de la Generalitat, Francisco Camps, ha pensat en l’actual secretari autonòmic d’Esports, el benisser David Serra, per ser el nou representant del Govern valencià a Alacant. El relleu respondria a una estratègia per a intentar guanyar presència política en una província que segueix sent plaça forta del zaplanisme. Marín Guerrero va prendre les regnes de la delegació del Consell durant el segon mandat de Zaplana.

Considerada una persona fidel a l’expresident de la Generalitat, no ha estat no obstant això un càrrec molest per a Francisco Camps i fins i tot li ha donat suport polític. S’ha mantingut al marge dels enfrontaments entre campsistes i zaplanistes i la seua gestió ha estat més aviat de perfil baix. En l’entorn del president es considera que al lloc que ocupa se li podria treure més rendiment. Així, aquestes fonts opinen que des de la delegació es podria treballar amb major eficàcia per a reforçar la imatge de Camps a Alacant i guanyar suports en el partit sobretot de cara a la confecció de les llistes en les properes eleccions autonòmiques i municipals. Camps ja va situar com a número dos del partit a l’alacantina Adela Pedrosa, però Alacant segueix fidel i, pràcticament sense fisures, al portaveu del PP en el Congrés.

Segons ha pogut saber aquest diari, una de les persones en les quals Camps ha pensat per a impulsar la delegació del Consell a Alacant és David Serra, una persona amb un major perfil polític que Marín Guerrero i al que se’l considera un bon relacions públiques per a fer de pont amb Alacant. Amb tot, Serra, nascut a Benissa, va ser president de Nuevas Generaciones, encara que manca de pes polític a Alacant.

D’executar-se aquest relleu, David Serra ocuparia el seu tercer càrrec en el segon graó de l’Administració en tan sols dos anys. Així, primer va exercir de número dos del llavors conseller d’Educació i Cultura, Esteban González Pons, en la seua qualitat de secretari autonòmic de Cultura. En aquest lloc tot just va durar sis mesos. En novembre del 2004, el president va decidir una reestructuració en aquest departament que va suposar el desplaçament de Serra a la Secretaria autonòmica d’esports, una àrea de menor empaquetatge i molt menys pressupost. Oficialment, el Consell va negar llavors que amb aquest canvi s’haguera volgut relegar a qui ser mà dreta de l’actual portaveu del Consell. La seua nova destinació a Alacant seria una important llançadora pública per a Serra, “l’home del moment i el polític que està sempre al lloc en què ha d’estar”, segons el va definir Pons en la roda de premsa en què es va anunciar el seu pas de Cultura a Esports. Segons fonts consultades per aquest diari, tant a Serra com a Marín se’ls hauria comunicat ja els plans del president. No obstant, els nomenaments podrien esperar que el Consell es reunisca en ple a Alacant, una cita que no està prevista fins a finals de maig o principis de juny.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?