Natura

AUN es queda fora del consell d’urbanisme

El president de l’associació Abusos Urbanístics No, Charles Svoboda, va enviar una carta al batle, Juan Bautista Roselló en què analitza la seua no inclusió en el nou consell assessor d’urbanisme i medi ambient que celebrarà el proper 7 d’abril la seua primera reunió després de diversos anuncis frustrats de constitució.

En aquest sentit, el resident canadenc, considera que “inicialment em vaig sentir consternat en veure que m’havien exclòs de participar en el consell, tenint en compte la col·laboració que vaig prestar per a la seua formació” encara que a continuació afegeix que “no obstant això, dec dir que encara que m’hagueren convidat a formar part d’aquest consell, en qualitat de president d’AUN, hauria declinat la meua participació”. Per a Svoboda la iniciativa és “digna d’elogi” si bé “s’inclina a favor de la indústria de la construcció i els interessos de l’ajuntament” enfront de l’escassa representació dels xicotets propietaris i dels ecologistes.

Charles Svoboda va prendre part en la redacció dels estatuts per a l’elaboració del consell. De totes maneres, el president d’AUN considera en la missiva que “haguera estat massa fàcil encara que erroni, el presentar les nostres activitats al consell” agregant que “se’ns podria haver acusat de protagonitzar un conflicte d’interessos que hem tractat escrupolosament d’evitar des de la creació de l’associació fa tres anys”. Així, en opinió de Svoboda, quedant fora del consell, AUN conservarà la seua capacitat de criticar amb independència i autoritat qualsevol desviació de l’òrgan en assolir els seus objectius i satisfer les expectatives quan es va acordar la seua creació en 2003.

Per la seua banda, el batle, Juan Bautista Roselló, va justificar recentment la decisió d’excloure a Svoboda del consell assessor d’urbanisme i medi ambient pel fet que l’associació Abusos Urbanístics No està registrada a Dénia mentre que per a pertànyer a l’organisme els col·lectius han de tenir el seu registre a Benissa.

Nova visita d’eurodiputats

El president d’AUN també va anunciar que parlamentaris europeus tornaran a visitar la comarca com ja van fer al maig de 2004 per a analitzar de manera detallada els suposats abusos urbanístics que tenen lloc en la Marina Alta i en la resta del territori valencià i que han estat denunciats davant la UE.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?