Política

‘Abusos Urbanístics No’ presentarà candidatura en les pròximes eleccions al Parlament Europeu

El president d’AUN, Charles Svoboda, va confirmar ahir que volen participar en aquests comicis i va vaticinar que, pels membres i suports que ja tenen, no els suposarà cap dificultat aconseguir les 15.000 firmes que són necessàries per a presentar candidatura.
AUN vol estar en el Parlament Europeu per a denunciar els abusos urbanístics i promoure reformes en les lleis del sòl que resulten lesives per als drets dels propietaris. Svoboda va assegurar ahir que el seu col·lectiu no és polític, sinó una plataforma cívica contra els abusos urbanístics.
El president d’AUN va dir que encara no tenen decidit qui encapçalarà la llista en les eleccions europees del 13 de juny.
Svoboda també va destacar que el col·lectiu que presideix està aconseguint molta rellevància fins i tot fora del País Valencià. Va afirmar que associacions d’altres comunitats autònomes s’han posat en contacte amb ells per a demanar-los consell sobre els passos que han de donar per a denunciar i intentar impedir els casos d’abusos urbanístics.
El president d’AUN va advocar per intentar crear a nivell estatal una confederació d’entitats que defenguen els drets dels propietaris.
Abusos Urbanístics No té seu a Dénia i es va constituir fa uns anys amb l’objectiu bàsic de demanar que es revisara a fons la LRAU (Llei Reguladora de l’Activitat Urbanística). Aquest col·lectiu considera que la llei valenciana del sòl dóna massa poder a l’agent urbanitzador, provoca indefensió en els propietaris i deixa desprotegida zones amb gran valor mediambiental. AUN s’ha mogut molt i fins i tot ha portat les seues reivindicacions al Comité de Peticions del Parlament Europeu, a Brussel·les.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?