General

“Abusos Urbanístics, NO” denuncia el Pla General de Benissa al TSJ i la LRAU al Tribunal d’Estrasburg

L’Associació Abusos Urbanístics No (AUN) ha obert dos noves vies judicials en la seua pugna pels drets dels propietaris enfront de la política urbanística al País Valencià. La lluita oberta contra la Llei Reguladora de l’Activitat Urbanística (LRAU), actualment pendent de resolució per part de la Comissió Europea, es mamprendrà ara des d’un nou front: l’associació ha portat l’assumpte també al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg.
Així mateix, AUN ha fet públic que ha portat també el nou Pla General d’Ordenació Urbana de Benissa al TSJ, precisament per estar elaborat prenent com a base la LRAU.
Aquestes dues noves iniciatives han estat anunciades a Dénia pel president del col·lectiu, Charles Sbovoda, i l’advocat Jaume Sendra, que representa a un conjunt de lletrats de tot el país que té en les seues mans les accions jurídiques de l’associació en coordinació amb un altre equip tècnic britànic.
«Abusos Urbanístics No» ja mantenia oberta una altra línia en la Unió Europea. La Comissió Europea està formant una comissió d’investigació per a determinar si la LRAU vulnera drets dels propietaris del País Valencià. Aquesta via podria culminar deixant l’assumpte en mans del Tribunal Europeu de Luxemburg.
L’associació va anunciar ahir que, a més, ha traslladat l’assumpte al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg, amb la qual cosa intensifica la pressió internacional contra la situació de la legislació urbanística del País Valencià.
Pel que fa al Pla General de Benissa, la falta de resposta per part de la conselleria davant del recurs d’alçada que va interposar l’associació, ha decidit a AUN a recórrer el PGOU davant del TSJ, sol·licitant la nul·litat de ple dret de l’acord d’aprovació. El Pla General de Benissa porta en vigor des del 2 de desembre passat.
Jaume Sendra va sintetitzar els motius del recurs al TSJ. D’una banda, perquè no està motivat ni fonamentat; també perquè vulneraria drets de propietaris; així mateix, perquè òbvia la llei estatal de valoracions per a prendre com a model la LRAU, la qual cosa vulnera la jerarquia de normes. La llei estatal parla de repartiment de càrregues i beneficis entre tots els propietaris i en canvi el PGOU de Benissa aplica la LRAU, que inclou la figura de l’aprofitament tipus assignat, va concretar Sendra.
Però no acaba ací el nou paquet d’accions judicials mampreses per l’associació. A més, el passat dia 23 es va presentar un altre recurs contra l’acord de l’Ajuntament de Benissa de sotmetre a informació pública el desenvolupament de la unitat 2 del sector Racó de Galeno. Abusos considera que el consistori no ha seguit el procés legal en la seua tramitació i s’han passat a la torera la Llei de Contractes Públics, segons va explicar Sendra. Sense cap acord ni conveni previ amb els propietaris -com exigeix la llei, va dir-, en la memòria es posa que no s’ha arribat a acord amb els altres propietaris, va afegir. En aquesta qüestió, l’acord incompliria, fins i tot, la pròpia LRAU.
En resum, Sendra va justificar el global d’iniciatives contra la LRAU i el PGOU de Benissa que estem deixats en mans del capritx del planificador.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?