General

El CIBE recorre el Pla General perquè se li va impedir accedir a la informació

Ciutadans Independents de Benissa, CIBE, la força que lidera l’exalcalde, Isidor Mollà, ha interposat recurs d’alçada contra l’aprovació definitiva del Pla General de Benissa per la Comissió Territorial d’Urbanisme.
El nou PGOU va entrar en vigor el 2 de desembre, no obstant, fins al dia 13 cabia la possibilitat de recórrer-lo. I així ho han fet, a més del CIBE, l’organització de propietaris Abusos Urbanístics No i els ecologistes d’El Runar.
El recurs dels propietaris està abonat per 400 residents, que es voran afectats amb el desenvolupament d’algun dels 20 programes d’actuació previstos.

L’associació argumenta que el PGOU ha sigut modificat des que es va aprovar amb caràcter inicial i es va exposar al públic i, no obstant, no es va sotmetre novament a informació pública.

CIBE esgrimix en el seu recurs que ha sigut vulnerat el seu dret a accedir a informació i dades de l’expedient, una petició que va realitzar per escrit i de viva veu als funcionaris municipals sense obtindre resposta. CIBE creu que hi ha hagut obscurantisme i falta de transparència que han suposat un greu obstacle a l’exercici dels seus drets constitucionals.

Atesa esta situació, explica CIBE en el seu recurs, “este grup polític ens vam reservar la possibilitat d’acudir a la jurisdicció penal per a denunciar la possible existència dels presumptes delictes de prevaricació per omissió i d’atemptat contra els drets cívics establits en els articles 404 i 542 del Codi Penal”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?