Economia

Del Valle usà la trama d’empreses per comprar xalets de luxe

La trama d’empreses creada per l’advocat Francisco del Valle en la Marina Alta i radicada en les oficines de DVA a Benissa estava destinada, en gran part, a l’adquisició de xalets de luxe en la costa de la comarca i també en l’interior. Del Valle és el presumpte cervell de la xarxa de blanqueig de capitals en la costa espanyola del Mediterrani i dilluns passat va ingressar a la presó. Quatre de les sis mercantils domiciliades en el seu despatx de Benissa posseeixen fins a cinc habitatges, la majoria de luxe i situades en zones privilegiades, segons la informació a la qual ha tingut accés LEVANTE-EMV. Els immobles que van ser visitats per aquest diari ahir -quatre dels cinc- estaven deshabitats.

La societat Albinas Inversiones SL, constituïda el 17 de gener de 2003, va adquirir a mitjan juny d’aquest mateix any un luxós xalet situat en el vessant del Montgó de Dénia, concretament en la Marquesa V, al carrer Deméter. La mateixa mercantil va incorporar al seu patrimoni el darrer mes de febrer, una casa de principis dels vuitanta, situada en el carrer Manzano de Moraira. També en la costa de Teulada, a la part alta d’un monticle -partida Paitxi-, es troba situat un habitatge de nova construcció que va ser comprat per Linarejos Inversions SL l’abril de 2003. La mercantil s’havia constituït en el registre mercantil cinc mesos abans, al novembre de 2002.

Una altra de les filials de DVA Finance, Berza Inversions SL, va comprar a principis de 2004 un xalet situat en el Carrer L’Anguila de Xàbia. L’immoble, que té un parcel·la de grans dimensions, està al costat del penya-segat de la cala La Barraca i fonts del sector immobiliari van informar a aquest diari que el seu valor en el mercat immobiliari podria rondar els dos milions d’euros.

Finalment, Adelfa Inversiones SL posseeix des de novembre de 2003 un xalet situat en una zona coneguda com l’Orbeta, en el terme municipal d’Orba, població de l’interior de la Marina Alta.

Activitat

Per altra banda, aquest diari ha pogut saber que el despatx de Fernando del Valle de Benissa es dedica, en part, a la representació de residents europeus que realitzen operacions de compra d’habitatges en municipis de la costa del territori valencià. Els advocats del bufet -un d’ells ha estat imputat pel jutge en el cas- solen actuar d’apoderats i amb plens poders per a signar documents.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?