Política

Parlamentaris europeus visitaran Benissa i Calp

Missió complerta. L’associació Abusos Urbanístics No finalment ha aconseguit que una delegació de parlamentaris europeus visiten diferents zones del litoral valencià. El dimarts 25 serà el dia que començaran la gira, amb una reunió a Alacant. I faran una parada a la Marina Alta. Concretament, el dimecres 26 visitaran Les Salines de Calp i posteriorment es traslladaran a Benissa. En aquest municipi, segons va comentar ahir el president d’AUN, Charles Svoboda, els eurodiputats podran observar de primera mà els distints programes d’urbanització que s’estan portant a terme en partides com El Baladrar o El Magraner. Posteriorment, tindrà lloc una reunió entre la delegació europea i els afectats en les Cases de Sant Jaume. Així mateix, també està prevista una reunió, el dijous 27, entre els parlamentaris europeus i el batlle de Benissa, Juan Bautista Roselló, encara que segons fonts d’AUN, l’interlocutor municipal podria ser finalment l’alcalde de Teulada, José Císcar.

La decisió d’aquest viatge es va prendre en una reunió celebrada de la Taula del Parlament Europeu el passat 3 de maig. Així, es va autoritzar la visita de tres membres del Comitè de peticions que no siguen espanyols, encara que els representants d’Espanya sí poden participar d’ofici. Segons el comunicat que s’ha traslladat a AUN, el viatge té l’objectiu d’investigar els assumptes plantejats per l’associació en la seua compareixença del passat mes de febrer i es basa “en raó del gran interès públic manifestat en suport a la petició”.

A més, en la notificació enviada pel cap de Divisió de la Comissió de peticions del Parlament europeu, David Lowe, s’exposa que “aquesta visita és la continuació d’una sèrie de discussions i debats que s’han dut ha cap en el si del mateix Comitè”. La delegació europea la integraran el britànic Roy Perry, Vicepresident del Comitè de peticions, Margot Kessler d’Alemanya i el també britànic Eurig Wyn; així mateix el propi Lowe també es desplaçarà així com Kjell Sevon, conseller del Grup ecologista del parlament europeu, juntament amb dos intèrprets.

Segons s’explica en la missiva, la delegació oficial del Parlament Europeu està molt interessada en trobar-se amb totes les persones s’han vist implicades en temes relatius a les lleis urbanístiques que s’apliquen actualment al País Valencià i a algunes regions d’Espanya que “condueixen a l’expropiació de la propietat privada amb el propòsit del desenvolupament urbà conegut com a abusos urbanístics”, explica David Lowe.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?