Política

Mollà anuncia que CIU demanarà al Congrés pel desviament t de la N-332

Ahir va tenir lloc a Benissa una reunió entre membres d’Abusos Urbanístics No i diputats del Parlament europeu.

La trobada es va centrar en la problemàtica urbanística que afecta a tot el territori valencià i la Marina Alta en concret. Els eurodiputats que van estar presents van ser Joan Ballbé per Convergència i Unió i Enric Morera pel Bloc Nacionalista Valencià.

Ballbé va criticar l’aplicació de la llei urbanística que es fa al territori valencià i va assegurar que “sento els problemes com a propis perquè la situació actual comporta la destrucció del país”. Així mateix, l’eurodiputat va denunciar “el conjunt de negocis que sobre el territori només beneficien a uns pocs”.

En relació amb el col·lectiu Abusos Urbanístics No, que presideix Charles Svoboda, que també va acudir, el convergent va recordar la labor que està portant a terme el seu grup parlamentari en la defensa de les seues reivindicacions explicant que “en un primer moment vam possibilitar que Abusos pogués comparèixer davant el Comitè de peticions, com així va ocórrer”. A més, el nacionalista va anunciar que “la nostra línia d’actuació es basa ara que el més aviat possible un grup d’eurodiputats visiten aquesta zona perquè poden veure de prop els problemes que existeixen”.

«Unir forces»

Per la seua banda, el secretari general del Bloc i eurodiputat, Enric Morera, va assenyalar l’interès del partit “per treballar amb una associació cívica com AUN i així unir forces per a lluitar contra els que arrasen el nostre territori”. Morera, a més, va comminar als membre d’AUN a la celebració de noves trobades.

També va estar present en la reunió el candidat a les eleccions europees pel Bloc, Joan Mansanet. Aquest partit acudeix als comicis al costat de Convergència i Unió i altres agrupacions sota la coalició L’Europa dels pobles, Galeusca. Per a Mansanet, l’aplicació de la LRAU, “una llei aprovada pels socialistes” va apuntar, ha aconseguit que els propietaris perden els seus drets legítims sobre els terrenys i a més va agregar que “la llei ha comportat que es cree una bombolla urbanística i que s’estenga la corrupció per molts ajuntaments valencians”.

El candidat del Bloc va prometre que “amb la nostra presència en el Parlament europeu intentarem que les operacions urbanístiques provoquen una voracitat menor en la construcció”.

El portaveu de CiBE-Bloc en l’Ajuntament de Benissa, Isidor Mollà, va fer d’amfitrió de la cita. L’independent va anunciar, com una de les conclusions de les converses, que el grup parlamentari de CIU canalitzarà les preguntes i assumptes que preocupen a aquest grup municipal. Així, Mollà va avançar que “preguntaran sobre una possible auditoria medi ambiental per a platja de La Fustera i sobre el projecte de desviament de la N-332”.

La visita va continuar amb un recorregut per una zona situada en la partida Pedramala que “és un paradigma de les barbaritats urbanístiques que s’estan cometent”, segons van assenyalar alguns dels assistents.

Per altra banda, a la trobada amb els eurodiputatts no van faltar membres del Bloc de la comarca, com l’alcalde de Xaló, Cèsar Sivera, el portaveu del grup nacionalista a Calp, Ximo Tur, o el secretari comarcal, Salvador Sendra. Tampoc va faltar la presidenta de la recentment creada Associació Costa-Benissa, Paloma Hoffmann.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?