Política

La variant de Benissa sobre la N-332 motiu d’enfrontament al Plenari entre PP i CIBE

El dia que s’execute la variant de Benissa la política municipal es quedarà a mitja jornada. En l’últim ple celebrat el portaveu del grup popular, Antonio Torres, va llegir una moció d’urgència en què es demana, entre altres coses, que es procedisca en este 2004 a l’execució del projecte de la variant per part del Ministeri de Foment, o, a tot tardar, l’any que ve atenent així la duració del procediment de licitació. També es diu que el projecte està en l’actualitat supervisat i aprovat pel Ministeri de Foment, pendent de la declaració d’impacte ambiental que emet el Ministeri de Medi Ambient. La primera reacció del portaveu de CIBE, Isidor Mollà, va ser recordar que en 2001 l’alcalde va anunciar que eixe mateix any s’executaria el projecte. Roselló va contestar l’independent que és materialment impossible que en 2001 jo diguera això perquè s’acabava d’aprovar la redacció del projecte.
A continuació, l’alcalde va recriminar a Isidor Mollà que vosté és l’únic responsable que la variant no s’haja executat i li va retrotraure a l’independent que en 1991 es va aprovar un estudi però el senyor Mollà el va paralitzar. En 1997 es va donar via lliure a un segon estudi i no es va fer tampoc res fins a 1999. En el seu torn, l’independent va acusar l’alcalde d’usar la mentida i va qualificar els seus comentaris de barbaritat. Mollà es va preguntar que com és possible que se m’atorgue el control del ministeri per a paralitzar el projecte i va advertir que el tarannà que té Roselló perjudica a la institució que tots vam representar.
Roselló i Mollà, estos dos, no van perdre l’ocasió de fer un repàs positiu dels seus mandats respecte del tema de la variant. Així, l’alcalde actual va explicar, rotund, que és a partir de 1999 quan s’inicien les gestions i en 2000 quan s’aprova la redacció. Al seu torn, el portaveu de CIBE va recordar que la part més complicada del projecte que era la seua tramitació es va iniciar quan jo era l’alcalde.
D’altra banda, el portaveu del grup socialista, Vicent Cabrera, també va prendre part en el debat sobre la moció i va afirmar que esta es deu a la frustració del Partit Popular per no haver guanyat les eleccions generals i va dir que la iniciativa respon a la por dels populars que el nou govern socialista execute el projecte.
Sobre la idoneïtat de presentar una moció d’este tipus en un període en l’encara no s’ha constituït el nou govern i per tant el nou ministeri, Mollà va comentar que no hauria costat res guardar les formes perquè encara no ha entrat en nou executiu i va clavar a l’equip de govern que en 5 anys de govern del PP no han tingut el suficient pes polític ni l’habilitat perquè es porten a acabe les obres. No obstant, l’alcalde Juan Bautista Roselló va dir que és esta moció no hi ha hagut cap referència a sigles polítiques i va reclamar que és una qüestió de sentit comú que tots els grups polítics estiguem d’acord.
La moció del Partit Popular sobre la variant de la N-332 al seu pas per Benissa també demana que el citat projecte s’ha de prendre com prioritari atenent així als antecedents exposats sobre la necessitat del mateix, per la qual cosa es reclama que no se suspenga ni retarde la seua tramitació. Així mateix, els populars exigixen que l’acord es comunique al Ministeri de Foment i a la Conselleria d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana. Finalment, tots els grups que formen la corporació de l’Ajuntament de Benissa van votar a favor de la urgència, primer, i de la pròpia moció, després.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?