Política

Els grups de l’oposició acusen al PP de Benissa d’impedir el debat democràtic en els plens

Els grups de l’oposició de Benissa, PSPV i CIBE, veuen en el rebuig sistemàtic del PP a les mocions urgents de la resta de formacions polítiques, una maniobra per a impedir el debat democràtic.

Així ho van manifestar una vegada més, en l’última sessió plenària, després que els populars, a l’empara de la seua majoria absoluta, impossibilitaren novament, discutir diverses propostes de l’oposició o a través d’esmenes les remeteren a les comissions informatives, per entendre que és el millor àmbit d’estudi de les seues iniciatives.

Així va ocórrer amb dos mocions de CIBE. Una d’elles propugnava l’obertura del butlletí municipal ‘Riu-Rau’ a la participació de tots els grups municipals per mitjà d’escrits d’opinió, així com d’associacions i particulars a través de relats o cròniques. A suggerència del PSI i, amb el suport del PP, la moció no va aconseguir superar el tràmit d’urgència perquè, es va explicar, la iniciativa mereix ser analitzada amb major profunditat en una comissió de cultura.

L’altra proposta que va quedar aparcada a l’espera de ser millorada en una comissió informativa, plantejava que des de l’Ajuntament s’impulsen mesures que asseguren l’ús normal i oficial del valencià en tots els àmbits. Però el portaveu popular, Antonio Torres, va considerar que existixen ja estudis exhaustius sobre esta problemàtica realitzats per tècnics municipals i va aconseguir que es deixara sobre la taula. Altres dos assumptes elevats al ple per CIBE com a qüestió urgent van tindre encara menys fortuna. Amb el vot en contra de PSI i PP es va acordar no entrar a debatre la proposta dels independents de fer fitxar als regidors alliberats la seua entrada i eixida de l’Ajuntament així com deixar sense efecte els increments de 12.000 euros en els seus respectius salaris.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?