Política

La ciutadania vota que Reiniciem Benissa es presente a les pròximes eleccions municipals (actualitzada amb vídeo)

Votació dels assistents al II Fòrum de Reiniciem Benissa
Votació dels assistents al II Fòrum de Reiniciem Benissa

El II Fòrum Ciutadà de Reiniciem Benissa, celebrat el passat divendres 31 de gener, va tindre com a objectius presentar els procés de confluència política amb la resta de partits de l’oposició i aprovar diversos documents com el reglament de primàries, les línies estratègiques, el codi ètic i la participació de Reiniciem Benissa com a candidatura a les pròximes eleccions municipals del mes de maig.

Els assistents a l’acte van rebre els documents i dos cartolines de color roig i verd perquè ells mateixos pogueren decidir per majoria si s’aprovaven els documents i la presentació de la candidatura. Des de Reiniciem Benissa s’ha qualificat aquesta iniciativa inèdita al poble com tot un èxit participatiu i de millora de la qualitat democràtica.

Entre els punts del fòrum cal destacar el procés de confluència política, iniciativa que pretenia aglutinar baix un sol paraigües el màxim nombre de formacions de l’oposició, així com a Podemos. Un procés que des de Reiniciem indiquen que s’ha trobat amb més entrebancs dels previstos, tot i que encara no deixen la portada tancada a que es puguen sumar.

Altres qüestions importants va ser l’aprovació del codi ètic per unanimitat del centenar d’assistents, la qual cosa suposa entre d’altres que els possibles càrrecs polítics hauran de fer públiques les seues agendes, acceptar la seua revocació en cas de mala gestió i no cobrar més de 3 vegades el salari mínim interprofessional.

Els assistents també van debatre i votar el reglament de primàries. Aquest va ser el tema on es van poder sentir opinions més diverses entre el públic, donat que el reglament preveu que cap persona que haja sigut prèviament regidora a Benissa pot presentar-se per a afavorir una llista amb cares noves. Es va votar una esmena contrària a aquest punt presentada per un dels assistents que indicava que s’estava excloent a una part de la població i que s’havia de poder presentar tot el món, mentre que altres persones indicaven que s’havia de donar un vot a la gent nova en un projecte nou. Al final l’esmena es va rebutjar per 11 vots a favor i 74 en contra. El reglament de primàries en conjunt va eixir per 83 vots a favor i 2 en contra.

La votació més esperada va ser l’aprovació fundacional de Reiniciem Benissa com a candidatura a les pròximes eleccions locals en forma d’agrupació d’electors, una modalitat que obliga a recollir 500 signatures entre la gent de Benissa per a poder presentar-se als comicis. El resultat va ser 82 vots a favor i 3 en contra.

Tornen els grups de voluntariat

Per a aquest mes de febrer, Reiniciem Benissa ha previst tres reunions per a generar noves idees i aprofundir en les que van sorgir en la 1a Trobada de Voluntariat de cara a confeccionar el programa electoral. Cadascuna d’aquestes tres sessions tractarà una temàtica diferent i així seran 6 de febrer (Desenvolupament econòmic i ambiental), 13 de febrer (Desenvolupament sociocultural. Educació, Benestar Social, Esport, Igualtat, Sanitat) i 20 de febrer (Desenvolupament polític i administració local).

Totes les reunions es faran a la Seu Universitària a partir de les 19.00h

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=N8KzuhwzlE8[/youtube]


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?