Política

Reiniciem Benissa presenta el seu codi ètic, línies estratègiques i reglament de primàries

Logo de Reiniciem Benissa
Logo de Reiniciem Benissa

Reiniciem Benissa ha publicat el seu codi ètic, línies estratègiques i reglament de primàries. Els documents pretenen ser l’eix de treball d’una iniciativa ciutadana que promou un ajuntament més democràtic, transparent i participatiu.

Codi ètic

En el codi ètic, els membres de Reiniciem Benissa fixen els compromisos que hauran de seguir els seus components. Els punts estan dividits en dos apartats: “Democratització de la representació política i rendició de comptes” i “Mesures contra la corrupció”. Entre els punts a destacar es troben la rendició de comptes per part dels regidors davant la ciutadania, la censura dels regidors per mala gestió, incompliment injustificat del programa o la limitació salarial a un màxim de 3 vegades el Salari Mínim Interprofessional.

Línies estratègiques

En el document de línies estratègiques, Reiniciem Benissa aposta pel serveis públics gestionats pel poble, allunyant-se dels objectius lucratius privats. Així mateix, s’indica el desenvolupament de la democració real i participativa, la protecció dels drets socials i la reorientació del model econòmic, entre d’altres.

Reglament de Primàries

Per últim, des de Reiniciem Benissa s’ha publicat tamblé el reglament que s’utilitzarà per a les eleccions primàries i on tote les persones de Benissa majors de 16 anys podran triar personalment els candidats que conformaran la llista electoral. No podran ser candidates persones que hagen sigut regidors amb anterioritat a les eleccions de maig de 2015 ni persones afiliades a altres partits que concòrreguen a les mateixes eleccions municipals.

Les primàries seran coordinades per un Comité Electoral format per promotors i voluntaris de Reiniciem Benissa, així com per persones designades pel Fòrum Ciutadà, que vetllaran pel desenvolupament correcte de la campanya i les votacions.

 


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?