General

Més de 120 persones assisteixen a la presentació de Reiniciem Benissa

Membres de Reiniciem Benissa durant el debat
Membres de Reiniciem Benissa durant el debat

Dissabte passat es va celebrar el primer fòrum ciutadà públic convocat pel col·lectiu Reiniciem Benissa. En un saló d’actes de la seu universitària pràcticament ple, el grup promotor de la iniciativa va anar desgranant progressivament el seu projecte a nivell d’organització i d’estructura.

En la primera part de l’acte, diferents components de la plataforma explicaren el manifest mitjançant el qual es donaren a conèixer a la ciutadania, la campanya de recollida de signatures i el procés de confluència política. Des de Reiniciem es pretén registrar una candidatura unitària que no siga una suma de sigles de partits polítics, sinó la creació d’una forma nova de fer política amb una major implicació de tota la societat benissera en la presa de decisions. Tots els partits polítics actualment en l’oposició han estat informats i es pretén arribar a un punt en comú.

Explicació de la proposta organitzativa de Reiniciem Benissa
Explicació de la proposta organitzativa de Reiniciem Benissa

La proposta organitzativa de Reiniciem s’estructura en tres eixos interrelacionats. Un és l’Equip Promotor, basat en un sistema horitzontal i obert a qualsevol persona, què coordinarà la iniciativa i l’àrea de comunicació, a més de preparar les propostes per al Fòrum Ciutadà. El Voluntariat, el qual s’organitzarà per districtes electorals i que recollirà propostes de millora i les diferents necessitats de la ciutadania. I per últim, el Fòrum Ciutadà, òrgan decisori de la Ciutadania que debatrà les qüestions més importants dels diferents processos. Seguidament, els convocants van obrir un debat amb els assistents per tal d’intercanviar impressions sobre la proposta presentada i sobre l’estat actual de l’equip de govern municipal.

Per a finalitzar l’acte, els organitzadors convocaren els assistents al proper Fòrum Ciutadà que tindrà lloc el 31 de gener de 2015 en el qual es realitzarà la votació fundacional, es presentarà el reglament de primàries i el Codi Ètic. Destacar que més de vint persones s’inscrigueren com a voluntàries de la iniciativa una vegada finalitzada l’assemblea.

Des de Reiniciem Benissa es va enregistrar en vídeo l’acte, el qual es pot veure a continuació:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0yOQIW4DMeA[/youtube]


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?