Política

El govern de Benissa prorroga els pressupostos municipals i ho comunica a l’oposició per premsa

Logo de Reiniciem Benissa
Logo de Reiniciem Benissa

El govern del PP+CIBE va anunciar el passat 28 de desembre, en una roda de premsa, la pròrroga els pressupostos municipals, sense haver tingut cap debat previ amb l’oposició.

Durant el plenari del dimarts 29 de desembre Reiniciem Benissa i la resta de partits de l’oposició van criticar aquesta notícia del govern benisser. La dinàmica de mantenir a la resta de grups al marge de la informació pareix estar establerta per l’equip PP+CIBE, i aquesta va ser denunciada per la bancada de l’oposició.

Els pressupostos municipals, document que permet la gestió dels recursos econòmics del consistori, acostumen a ser el debat anual més intens de la corporació, ja que es tracta de consensuar les quantitats econòmiques i on aniran destinades. La sorpresa de la plataforma ciutadana fou llegir, a través d’un comunicat de l’Ajuntament, que l’equip de govern decidia prorrogar-los i, per tant, no dur-los al corresponent debat plenari, on totes les forces poden exposar les seues idees i buscar eixe consens.

Les comissions informatives, òrgan on es poden treballar en detall els projectes del govern municipal i les propostes de l’oposició, tenen poc contingut en l’ordre del dia, hi ha poques explicacions dels avanços del govern i escasses respostes a les preguntes. D’aquesta manera, la gestió del govern resulta poc participativa i poc transparent.

Tot i que el govern municipal al·lega motius tècnics estratègics per a prendre aquesta decisió, no s’ha facilitat cap informe tècnic al respecte a la resta de grups municipals, fet que fa sospitar a l’oposició sobre altres possibles motius, com les discrepàncies entre el Partit Popular i el CIBE per a arribar a un acord.

La inexistència d’un projecte clar, la manca d’idees i iniciatives pròpies i la poca capacitat per a prendre decisions es fan cada vegada més evidents en aquesta legislatura, fet que preocupa perquè pot comprometre el futur del poble de Benissa.

Des de Reiniciem Benissa, a més, es vol denunciar la hipocresia del govern per comunicar-se amb la resta de grups a través de la premsa, apel·lant a la col·laboració mentre es boten els òrgans de govern, i faltant al respecte amb algunes de les seues declaracions. Des de la plataforma ciutadana es demana a l’executiu una major altura política i més transparència en la seua gestió; sols així podran ser un govern obert i la resta una oposició constructiva.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?