Política

David Ivars nomenat assessor de C’s a la Diputació

David Ivars, al centre
David Ivars, al centre

La tensió que existeix entre el secretari d’organització de Ciutadans a la Comunitat, Emilio Argüeso, i el síndic del partit a les Corts, Toni Cantó, amenaça amb fer botar el partit per l’aire, amb tupades internes cada vegada més freqüents en el repartiment de les estructures de poder que els taronges han aconseguit després dels resultats de les últimes municipals. Un bon exemple va ser el que es va viure aquest dilluns a Alacant, a propòsit del nomenament dels nous assessors que Cs tindrà a la Diputació durant els pròxims quatre anys. Segons ha pogut saber aquest diari, els dos diputats provincials, Javier Gutiérrez i Julia Parra, van presentar una llista que no només no comptava amb el beneplàcit de Cantó, sinó que corregia la proposta que el líder autonòmic de Cs havia fet el divendres passat. I tot açò aprofitant que el seu cap a les Corts està passant uns dies de vacances a Praga.

Més concretament, la llista que ahir es va lliurar al president de la institució provincial, Carlos Mazón (PP), es va fer a instàncies d’Argüeso, i retirava tres noms (José Ángel Guerrero, Noelia Pomares i Carlota Woodward) per a col·locar altres tres: David Ivars, Manuel Molina i Pilar Muñoz. El primer és coordinador de l’agrupació de Benissa i el segon coordinador de la zona de platges a Alacant; Muñoz tindria reservada una plaça de “personal eventual de suport i assessorament”.

No és l’únic canvi introduït per Argüeso. El secretari d’organització també promociona l’empresari i coordinador institucional provincial, César Martínez, per a col·locar-lo com a “coordinador de l’àrea d’Infraestructures” quan en la llista de Cantó estava com a “suport adscrit a les oficines comarcals”; el substituït és Rafa Vives, ex del PP i candidat a Daia Vieja, que passa d’Infraestructures a comarques amb una reducció de sou d’uns 20.000 euros anuals. Un assessor en la Diputació d’Alacant compta amb un salari d’entre 40 i 60.000 euros, segons el seu nivell de responsabilitat.

Fonts del partit van tractar de tancar la crisi a mitjan vesprada al·legant que es tractava “d’una llista consensuada” entre les dos sensibilitats. No obstant açò, EL MUNDO ha pogut constatar que Cantó va presentar el divendres una llista definitiva signada de pròpia mà, i que la nova relació de noms d’Argüeso ha provocat malestar entre els partidaris del líder autonòmic en la província. En ambdues propostes, per cert, apareix com a coordinador del grup en de Cs la Diputació Vicente Castillo, que és membre del consell general del partit i ha sigut candidat per Tarragona.

UNA GUERRA CONSTANT

Les tensions entre els partidaris d’Argüeso i els de Cantó han sigut constants en els últims mesos, amb evidents plantons com el que els cinc regidors del partit a Alacant, afins al coordinador regional, van fer al seu líder autonòmic quan va acudir a Elx a signar el pacte per a governar amb el PP a la Diputació. La realitat és que s’està lliurant una guerra soterrada en Ciutadans a la Comunitat Valenciana, amb Argüeso tractant de consolidar la seua estructura enfront de la figura emergent de Cantó. Fins ara semblava que la balança es decantava de costat del líder autonòmic després del nomenament d’Argüeso com a senador territorial, però la imposició d’ahir del coordinador del partit, avalada pel número 3 de Ciutadans a nivell estatal, Fran Hervías, i per l’aparell institucional suposa un seriós revés a l’autoritat de Cantó i deixa els seus partidaris en una posició molt delicada.

L’acord inicial, segons les mateixes fonts, era que Argüeso tindria via lliure en l’Ajuntament d’Alacant, on la vicealcaldesa, Mari Carmen Sánchez, és de la seua corda, mentre que la Diputació seria un terreny perquè Cantó col·locara l’equip que considerara oportú, amb algunes exigències del partit com l’ex diputat José Cano com a cap de gabinet. Eixe pacte es va trencar ahir dilluns amb la presentació d’una llista alternativa que no només va signar el candidat de Cs afí a Argüeso en la institució provincial, el diputat d’Infraestructures Javier Gutiérrez, sinó també la col·locada per Cantó, la vicepresidenta de la Diputació Julia Parra, a causa de la pressió.

Cs ha obtingut nou assessors en la Diputació d’Alacant amb només dos diputats. Els seus vots han sigut imprescindibles perquè el PP reedite la presidència de la institució, amb Carlos Mazón com a president enfront del partit més votat en la província, el PSOE. La distribució dels càrrecs de confiança ha alçat un allau de crítiques des de l’oposició, que el considera “desproporcionat”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 6 d’agost de 2019 al diari EL MUNDO


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?