General

El batle de Benissa cobrarà com a simple assessor de la Diputació 64.000 euros, més que un conseller, a més de les retribucions municipals

César Sanchez i Juan Bautista Roselló
César Sanchez i Juan Bautista Roselló

Poques vegades renunciar a ser diputat provincial ha eixit tan rendible. El batle de Benissa, el popular Juan Bautista Roselló, cobrarà, segons Compromís, 64.000 euros bruts anuals com a simple assessor de la Diputació d’Alacant, un salari que supera el d’un conseller de la Generalitat –perceben uns 59.000 euros– i que es queda molt pròxim al del mateix president del Consell, Ximo Puig, que ronda els 67.600 euros. Com es recordarà, Roselló va renunciar durant aquesta legislatura a ser reelegit diputat per la Marina Alta per a deixar lliure aquest lloc al batle de Calp, el també popular César Sánchez, que fet i fet ha acabat per presidir l’organisme provincial. Sánchez li va tornar el favor a Roselló nomenant-lo assessor, en concret coordinador de Presidència, en considerar al batle de Benissa un home “imprescindible” per a la seua nova tasca a Alacant.

Però és que a més ací no acaba la cosa. És veritat que Roselló no té un sou fix de l’ajuntament però si que cobra a més indemnitzacions per assistir a plens municipals, comissions informatives, meses de contractació o consells d’administració d’aquest municipi. De fet, durant la legislatura passada en què sí que era diputat provincial ja percebia retribucions per aquests conceptes que, segons Compromís, li suposen de mitjana –es tracta d’una quantitat variable– uns mil euros mensuals. Açò és, uns 12.000 a l’any. Afegint els altres 64.000 resulta que de les institucions públiques Roselló acaba ingressant uns 76.000 euros a l’any.

En minoria a Benissa

Compromís ha exigit que almenys Roselló renuncie a aquestes últimes indemnitzacions i que allibere aquests diners que eixen de les arques municipals, atès que el batle ja sembla ben pagat per la seua altra tasca d’assessorament a Alacant. Els valencianistes així li ho demanaran a Roselló en el pròxim ple en un prec en què instaran que aquests 12.000 euros es destinen a la Regidoria de Serveis Socials. “Volem utilitzar la fórmula del prec perquè volem que siga el mateix Juan Bautista Roselló qui renuncie a aquestes indemnitzacions, però en cas que no ho faça no dubtarem a utilitzar altres fórmules per a evitar la duplicitat d’ingressos procedents de dos institucions públiques diferents i per dos ocupacions de caràcter polític”.

En aquest sentit, cal recordar que en el consistori de Benissa, el PP de Roselló es troba en minoria i que els vots de Compromís, Reiniciem, PSOE i Ciutadans podrien arrabassar-li al batle el seu dret a seguir percebent retribucions.

Els elevats sous de la Diputació

La moderació salarial que ha afectat durant aquesta legislatura tantes institucions no sembla haver arribat a la Diputació d’Alacant, on el mateix César Sánchez cobra 90.000 euros –el mateix que la seua antecessora, Luisa Pastor–, una quantitat que sí que és prou superior a la del president de la Generalitat. Compromís de Benissa recorda que fins i tot uns altres 19 diputats provincials cobren més que Ximo Puig.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 18 d’agost de 2015 al diari electrònic LA MARINA PLAZA


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?