Política

El batle i la diputació

Juan Bautista Roselló
Juan Bautista Roselló

El PP acorda amb Compromís, PSOE i C’s sous a la baixa a Benissa.

També la legislatura ha començat a rodar a Benissa, on anit el ple va aprovar les retribucions municipals per a aquest mandat amb els vots favorables del PP i l’abstenció de Compromís, PSOE i Ciutadans, que d’aquesta forma van possibilitar que els nous salaris tiraren endavant. D’aquest clima de consens, gestat en diverses reunions durant els últims dies, es va desmarcar l’altre grup de l’oposició, Reiniciem, que va votar en contra.

Gràcies a aquest acord, la sessió va ratificar una única dedicació exclusiva de 31.600 euros anuals per al regidor d’Urbanisme, el popular Arturo Poquet. A més, hi hauran unes altres quatre dedicacions parcials: dos al 75%, amb un salari de 23.700 euros cadascuna –per a Pepa Martí i Jorge Ivars–, i unes altres dos al 50%, uns 15.800 euros anuals, destinades a Francis Esquerdo I Adrián Ivars.

El ple va demostrar que un nou temps polític ha començat a Benissa: l’època en la qual el PP imposava retribucions i càrrecs gràcies a la seua majoria s’ha acabat. Ara ha hagut de pactar-ho tot amb l’oposició. I en aquest sentit, PSOE, Compromís i Ciutadans estan moderadament satisfets: creuen que l’ajuntament s’ha fet més participatiu i transparent com ho demostra la circumstància que ara tots els grups polítics estan en la junta de govern.

També perquè a partir d’ara les arques municipals s’estalviaran uns cent mil euros anuals en sous pel que fa a la passada legislatura. De fet els que es van aprovar ahir a Benissa són més baixos que els d’altres poblacions de demografia similar, cas de Teulada o Pego.

Reinciem Benissa és l’únic grup que no comparteix aquest plantejament. Va votar que no a les retribucions. En virtut del seu codi ètic, creu que no haurien d’haver superat els 23.249 euros, que és tres vegades el salari mínim interprofessional. I que només s’haurien d’haver aprovat unes altres tres dedicacions parcials al 50%. Sobre aquest tema, va alertar que pagar als regidors alliberats suposarà per a les arques municipals una despesa de 110.000 euros anuals enfront dels 58.125 que proposava Reiniciem “el que haguera suposat un estalvi de 54.275 euros anuals i un total de 209.000 en tota la legislatura”.

El partit d’Abel Cardona també va votar en contra de la creació d’un assessor de premsa amb una retribució de 24.000 euros anuals. Va lamentar que uns pocs regidors aglutinen la major part de les delegacions i es va mostrar molt crític amb el fet que l’ajuntament vaja a gastar-se un altres 24.000 euros en les subvencions als partits polítics: en una decisió simbòlica, va renunciar a la seua.

El batle i la diputació

El batle, Juan Bautista Roselló, no tindrà sou. El seu futur polític encara passa per la Diputació d’Alacant. Si finalment el diputat triat pels populars per la Marina Alta, el batle de Calp César Sánchez, no és triat president d’aquest organisme, renunciaria a aquest escó per a conservar el del diputat autonòmic i a Alacant seria substituït per Roselló, que és el seu primer suplent. I si Sánchez sí és triat president de la Diputació, el batle de Benissa podria anar també a Alacant com a assessor.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 9 de juliol de 2015 al diari electrònic LA MARINA PLAZA


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?