General

Dimiteix el batle de Benissa, assessor del president de la Diputació d’Alacant, esguitat per Taula

Juan Bautista Roselló
Juan Bautista Roselló

Se’n va tot un referent polític de la Marina Alta al llarg de les últimes dos dècades. El popular Juan Bautista Roselló, batle de Benissa des de 1999, ha anunciat aquest dilluns la seua dimissió com a batle i regidor. El substituirà al capdavant de l’ajuntament el segon en la llista electoral del PP, Arturo Poquet Ribes.

Amb Roselló al capdavant, el PP es va consolidar com a força dominant al municipi en aconseguir el triomf en diverses conteses electorals. En l’última, celebrada en 2015, els populars van perdre la majoria absoluta i ara governaven en minoria. Aquesta circumstància, i el fet que Benissa s’haja vist esguitada per uns dels últims casos de corrupció dels populars valencians, l’operació *Taula, han provocat que haja sigut fins ara una legislatura molt complicada per al PP i el seu fins ara alcalde.

A més, Roselló ja no es dedicava a temps complet a l’ajuntament, atès que en l’actualitat és un dels càrrecs de confiança a Alacant de l’actual president de la Diputació, el batle de Calp i també popular César Sánchez.

Comissió d’investigació

El seu govern en minoria va facilitar que l’oposició (formada pels partits Reiniciem, PSPV, Compromís i Ciutadans) es posara d’acord per a crear una comissió d’investigació sobre la gestió de les adjudicacions d’obra de Rosselló a l’Ajuntament de Benissa, que el PP va haver d’acceptar per a no empitjorar la situació política i evitar buidar qualsevol possibilitat d’una moció de censura.

La conclusió d’aquella comissió és que va haver anomalies cridaneres en les adjudicacions que durant anys va realitzar el govern del PP de Benissa a Construcciones Francés, mercantil d’un dels empresaris detinguts en una de les principals operacions contra la corrupció dels populars valencians, la del cas Taula.

La veritat és que les obres de Construcciones Francés quasi sempre van costar més del que inicialment havien previst les administracions que les han finançat, açò és, ajuntament, Diputació, Generalitat o fons estatals. Així, els treballs de l’Antic Seminari van eixir a licitació per 412.000 euros i van acabar costant més de 514.000.

La rehabilitació de la Casa de la Puríssima estava prevista per 648.000 euros i va acabar costant 872.000. I l’ampliació d’aquests edificis històrics se’n va anar dels 1,1 milions d’euros a 1,5. En aquestes últimes certificacions es va produir la factura per duplicat de 229.000 euros que va ser reingressada per l’empresa a requeriment de l’ajuntament. Tenint en compte que en aquests immobles va haver un projecte complementari de 360.000 euros, el cost total a La Puríssima ha superat els 3 milions, a falta la liquidació final.

Per fi, pel que fa al passeig Dolors Piera, els treballs es van adjudicar a Construcciones Francés en presentar l’oferta més avantatjosa amb 164.000 euros. No obstant açò, les obres –en les quals va haver d’intervindre a més una altra empresa– van acabar costant aproximadament uns 300.000 euros amb càrrec als pressupostos municipals.

Sobrecostos sí, pagament de comissions no

Roselló va admetre alguns sobrecostos, però va negar que es degueren al pagament de comissions. En el comunicat enviat per a justificar la seua renúncia, Roselló no ha aclarit molt més sobre les raons de la seua marxa que el següent: els motius de la meua renúncia són diferents, però el més important és que crec que ha arribat el moment d’un relleu al capdavant de la batlia de Benissa, en la qual ja porte molts anys.

La persona que ha d’ocupar aquest lloc és a qui correspon com a segon en la llista electoral, Arturo Poquet Ribes. Ell és un persona amb experiència, formació i sobretot molt bon judici, que representarà molt bé el Partit Popular en la corporació actual, que és qui va obtindre la més àmplia majoria democràtica en les últimes eleccions municipals.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 19 de desembre de 2016 a eldiario.es


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?