General

El batle de Benissa (PP) reconeix que “el 90% de les obres tenen sobrecostos”

Juan Bautista Roselló mostra les transferències a Alejandro de Pedro
Juan Bautista Roselló mostra les transferències a Alejandro de Pedro

“El 90% de les obres de l’administració tenen sobrecostos. Ací, a Madrid i en qualsevol part del món”. El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, del PP, es va avançar ahir a la comissió que investiga els contractes del seu ajuntament amb Construcciones Francés, empresa implicada en l’operació Taula. Va assegurar que l’adjudicació a aquesta empresa de cinc obres (l’import total dels contractes ronda els 2,5 milions) va ser “correcta” i que va tirar endavant en la mesa de contractació amb el vot favorable de tots els grups, inclosos els de l’oposició. El batle va assegurar que ha revisat la documentació i les certificacions i “tot és correcte”.

“Ni jo com a batle ni la gent del meu entorn hem influït ni pressionat mai a cap tècnic”, va dir Roselló, que va sostindre que els directors d’aquestes obres són arquitectes i enginyers de Benissa “d’una honestedat i professionalitat fora de tot dubte”.

També va veure lògic que les obres de restauració de les cases històriques de la Puríssima i de la reforma del parc Dolores Piera hagen tingut sobrecostos. Va arremetre contra el portaveu de Compromís, Xavi Tro, per donar a entendre que aquests sobrecostos amaguen “comissions il·legals”. Va dir que el desfasament del 9,90% en el cost del parc Dolores Piera (el contracte es va adjudicar per 197.520 euros) es va deure al fet que les mesures del projecte estaven equivocades. “Pel retard injustificable (uns 200 dies) sí que hem obert expedient i imposarem penalitzacions a l’empresa”, va avançar.

Mentre, la restauració de les cases de la Purísssima (ací anirà el museu Salvador Soria) “és molt complexa”, va sostindre Roselló. La primera fase, de 648.826 euros, se la va quedar a febrer de 2008 Construcciones Francés. El procediment era obert, però només es va presentar aquesta empresa. A la segona fase, d’1.099.987 euros, ja van optar 9 empreses. Construcciones Francés va aconseguir el contracte, com després es quedaria l’adequació de l’antic seminari franciscà (412.131 euros), projecte al qual es van presentar 18 empreses. El batle va insistir a dir que totes les adjudicacions es van aprovar per unanimitat en la mesa de contractació.

La rehabilitació de les cases de la Puríssima, després de 8 anys, segueix sense acabar-se. L’Ajuntament va traure una tercera licitació, de 240.000 euros, que ja entraria dins del sobrecost. A més, Roselló va admetre que hi ha dos modificats més. “Hi ha hagut moltes incidències. L’estat de conservació era crític i va caldre fer estudis arqueològics no contemplats”.

L’operació Taula també esguita Benissa perquè un dels imputats, l’exsecretari general del PP, David Serra, és benisser. “Mai ha format part d’aquesta corporació. No té res a veure amb la gestió de l’Ajuntament”, va asseverar ahir Roselló.

El batle va demanar a l’oposició que es done pressa amb la comissió d’investigació. “Han d’agilitar-la al màxim perquè ni aquest poble ni l’Ajuntament es mereixen els comentaris que estan eixint”.

A més, es va mostrar molt molest per les acusacions “insidioses” que s’estan llançant des de l’oposició. Li cansa que, a cada nou cas de corrupció, sorgisca el nom de Benissa. “La corrupció és el pitjor mal per a la democràcia. Com a batle i afiliat al PP m’avergonyeix, sobretot quan afecta algun càrrec del meu partit”.

També va avançar que no va a eludir donar explicacions. Ha convocat una reunió oberta a veïns per al dia 24. “Respondré a tot”.

Roselló va pagar de la seua butxaca un domini a “l’aconseguidor” De Pedro

El batle també va incidir ahir en què, després de destapar-se la trama Púnica i la relació de l’Ajuntament de Benissa amb “l’aconseguidor” Alejandro de Pedro, ja es va crear una comissió d’investigació i es van examinar totes les factures. De Pedro, a través de les seues societats Madiva i Eico, va percebre 17.300 euros de l’ajuntament per posicionament en la xarxa i per publicar comunicats en “Ahora Benissa”. “El preu que va cobrar estava absolutament justificat”, va dir Roselló, que va lamentar que l’ajuntament i ell mateix “tinguérem relació amb aquest individu”. “Ens va enganyar a tots. Després vam descobrir que no era de fiar”. Roselló va exhibir extractes de dues transferències bancàries per a demostrar que va pagar de la seua butxaca el domini personal “Juan Bautista Roselló Tent”. Va abonar a De Pedro dues factures, una de 181,89 euros i una altra de 157,30 euros.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?