Natura

Una empresa ven sòl rústic per a un 3r camp de golf amb el vistiplau municipal

Societat de la informació, que vola. Una immobiliària ven a la seua pàgina web d’internet – www.miparcela.com – una parcel·la amb una extensió de 570.000 metres quadrats situada al costat de la urbanització La Chata de Benissa. En la informació que apareix en la xarxa, Villas Biosfera d’Altea assenyala que es tracta de “sòl rústic per a desenvolupar un Programa d’Actuació Integrada (PAI)” afegint que “es podria arribar al milió de metres quadrats”. A més, l’empresa agrega a les característiques de la parcel·la que té “facilitat per a desenvolupar camp de golf i a més 500 cases” i que “l’ajuntament està a favor de desenvolupar el PAI”.

En ser sòl rústic, seria necessària la requalificació dels terrenys per part del consistori per a poder urbanitzar. L’àmbit d’actuació, la zona oest dels apartaments La Chata en la N-332 de Benissa a Calp, confronta amb la del macroprojecte de 4.700 habitatges i dos camps de golf presentat la passada setmana i que ha generat el rebuig dels grups de l’oposició, els ecologistes i els propietaris afectats mentre que l’equip de govern defensa que el pla ha de ser debatut pels diferents sectors de la ciutadania.

Pel que fa a l’anunci en internet dels terrenys de La Chata, el batle, Juan Bautista Roselló, va manifestar que “és fals” i va desmentir que l’ajuntament “haja donat expectatives a aquesta o altres empreses” per a desenvolupar allí un programa urbanístic. Aquest possible camp de golf se suma als altres dos del macroprojecte de Benissa Golf SL.

Converses

No obstant, aquest diari es va posar ahir en contacte amb un representant de la immobiliària que ven la parcel·la en internet. En aquest sentit, Marcos Ortega va explicar que “actualment disposem de 570.000 m2 encara que podem aconseguir un milió de metres quadrats en cas que el comprador tinguera interès”. Sobre la informació per a la venda del terreny en què s’indica que l’ajuntament està a favor de desenvolupar el PAI, el representant de la mercantil va expressar que “ja s’ha parlat amb el consistori, on tenim amics i familiars” concretant a continuació que “dels 17 regidors uns 13 o 14 estan a favor de fer el programa urbanístic”. Al principi Villas Biosfera havia fixat un preu de 24 euros el m2 amb el que la parcel·la valia 13.680.000 euros. No obstant això, amb la presentació del macroprojecte de Benissa Golf SL “els terrenys s’han revaloritzat molt i els hem situat en 36 euros el m2” arribant a un valor de 20.520.000 euros.

De moment la immobiliària ja ha rebut “alguna que altra oferta” si bé “no ens han agradat perquè volien comprar a un preu de 20 o 21 euros el m2”, va apuntar Ortega.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?