Natura

Un informe inclou Dénia, Benissa i Calp en una llista negra per la destrucció del territori

El grup Ecologistes en Acció ha fet públic un document, “Banderes Negres 2006, ni una rajola més”, en què es destaquen els punts negres del litoral Mediterrani, és a dir, les zones que s’han vist afectades per la devastació del territori. En l’informe s’atorga una bandera negra a Dénia mentre que a Benissa i Calp se’ls adjudica dos punts negres per diferents actuacions urbanístiques.

En el document destaca com a “gravíssims” els treballs que la Direcció general de Costes està realitzant amb motiu de la regeneració de l’Almadrava, platja situada en el litoral de Dénia. Els ecologistes critiquen que els efectes de les obres han arrasat els prats de posidònia marina i, a més, que el seu impacte ha estat irreversible pels recursos pesquers de la zona.

El Pla Parcial previst als voltants de les Salines de Calp, mitjançant el qual es construiran 2.200 habitatges, ha fet que el muncipi es destaque en l’informe com un punt negre. Un projecte que va ser aprovat just tres dies abans que entrara en vigor la nova llei urbanística i que se situa a la vora d’un aiguamoll considerat com un paratge d’especial valor mediambiental.

Benissa també ha estat triat com a punt negre per dues actuacions en concret. El projecte de l’empresa Ronda Norte Benissa S.L. que preveu la construcció de 2.000 habitatges en mig milió de metres quadrats. A més, el document inclou el projecte presentat per una altra empresa, en sòl rústic per a requalificar, que inclou un camp de golf i 500 cases al costat de la urbanització La Chata.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?