Natura

Tallen els arbres de la Glorieta Dolores Piera

La Glorieta Dolors Piera amb els arbres tallats
La Glorieta Dolors Piera amb els arbres tallats

L’Ajuntament de Benissa ha tallat els arbres dels laterals de la Glorieta Dolors Piera, uns arbres d’una antiguitat notable. La situació es feia pública a primera hora del matí quan alguns usuaris a la xarxa social Twitter alertaven que s’havien tallat els arbres i publicaven la foto que encapçala aquesta notícia.

La versió de l’Ajuntament

A instàncies d’Infobenissa, l’Ajuntament de Benissa ha informat que els abres estaven malalts i que eren un perill per als xiquets que juguen a la zona ja que qualsevol bufà d’aire haguera pogut tombar una rama i fer-los mal. A més, han indicat que els ficus centrals estaven impedint que la copa d’aquests arbres poguera crèixer en condicions. En tot cas, l’Ajuntament afirma que la decisió s’ha pres d’acord amb l’informe tècnic d’un expert i que tots els partits polítics de la corporació n’estaven assabentats.

Imatge que publica l'ajuntament mostrant l'estat dels troncs
Imatge que publica l’ajuntament mostrant l’estat dels troncs

L’ajuntament ha reconegut, per altra banda, que hi havia un parell de moreres més joves que també s’han arrancat per tal que el nou arbrat siga uniforme, el qual començarà a plantar-se a partir de demà més a prop de la carretera i allunyats dels ficus centrals. Per últim, l’ajuntament vol destacar que no es preten eliminar arbres, simplement sanejar els que hi ha i fer una nova distribució d’acord amb la configuranció actual del parc.

Desacord a Twitter

Els usuaris de la xarxa social Twitter es mostren en desacord amb aquesta actuació i dubten que tots els arbres estigueren malalts i destaquen que els arbres patien una poda excessiva que els podria haver afectat negativament.

A més, recorden altres actuacions que va fer l’Ajuntament tallant arbres que no estaven malalts com els del Parquing de la Cala Els Pinets, el xiprer centenari que hi havia darrere del Casal dels Joves, els arbres del Seminari Franciscà o els xiprers que envoltaven l’estàtua de Dolors Piera i que van ser tallats l’any 2006 adduint també una malaltia i que va generar llavors molta polèmica.

 


Comentaris a la notícia

anonim

eixos arbres ja feia molts anys que estaven malalts, a dures penes treien fulles i no feien ombra... era necessari que els renovaren.


Voleu deixar un comentari a la notícia?