Natura

La conselleria dóna llum verd al perímetre definitiu del paisatge protegit de Bèrnia

El Consell va aprovar per decret el passat 14 de juliol la delimitació definitiva del paisatge protegit de les serres de Bèrnia i Ferrer. L’àrea de protecció tindrà finalment una extensió de 2.843 hectàrees als termes municipals de Benissa i Xaló. No obstant això, l’àmplia superfície propicia que moltes localitats com les d’Altea, Calp, Alcanalí, Tàrbena i Callosa d’en Sarrià limiten directament amb el paisatge protegit i altres, com Llíber o Parcent, queden molt pròxims.

Amb tot, la declaració de paisatge protegit no ha arribat al mateix temps que una reunió dels veïns afectats amb els tècnics de la Conselleria de Territori. La convocatòria d’aquesta reunió va ser aprovada per tots els grups en l’últim ple ordinari de Benissa però fins ara no té data.

La raó per a convocar la reunió es deu a la incertesa que senten alguns propietaris de zones com Pinos on, segons va denunciar el Col·lectiu el Runar, gent amb interessos urbanístics han llançat una campanya “d’intoxicació” amb la finalitat que els propietaris es posicionen en contra de la protecció. Fins i tot s’ha portat a terme una recollida de signatures.

Des del col·lectiu van insistir que la declaració no modifica el planejament urbanístic en vigor, és a dir, el PGOU.

Partides del golf

Així mateix, el paisatge protegit també ha estat focus de la polèmica pel fet que des de l’oposició (PSOE i CIBE-Bloc en concret), així com els ecologistes, han advertit que era necessari ampliar la superfície del paisatge protegit i incloure d’aquesta manera totes les partides rurals sobre les quals es va presentar el macroprojecte per a construir dos camps de golf i 4.700 habitatges. Una exigència que finalment no s’ha plasmat en la delimitació definitiva.

Arxius relacionats
Declaració de Paisatge Protegit de la Serra de Bèrnia i Ferrer
Delimitació del paisatge protegit de la Serra de Bèrnia i Ferrer


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?