Natura

El Runar denuncia pressions sobre els propietaris perquè rebutgen protegir Bèrnia

El Col·lectiu El Runar va alertar ahir que “gent amb interessos urbanístics” està pressionant els propietaris a la partida de Pinos perquè signen en contra de la declaració de paisatge protegit de la serra de Bèrnia i Ferrer, en aquest cas a la zona que afecta el terme municipal de Benissa. Els ecologistes van assegurar pel que fa aquest tema que la figura proteccionista promoguda pel Consell i impulsada per l’ajuntament de Benissa no implica una modificació del planejament existent i que a més “on ara es pot construir amb 10.000 metres quadrats després encara es podrà edificar”.

Des del Runar van alertar que “s’està efectuant una campanya d’intoxicació contra la declaració de paisatge protegit per part de certs sectors amb foscs interessos a Pinos”. L’espai que abasta la zona protegida és de 1.403 hectàrees de les quals algunes parts estan als municipis de Benissa i Xaló. Així, els conservacionistes van instar els propietaris de la partida de Pinos per tal que “es reunisquen ells i decidisquen el que volen però que no es deixen emportar per l’opinió de gent amb interessos”.

En aquest sentit, els ecologistes van informar que “aquesta figura de paisatge protegit no implica que la propietat del sòl haja de passar a a les mans de cap entitat pública, seguirà sent propietat particular, per tant no es produirà cap expropiació forçosa”.

És més, per al Col·lectiu El Runar la declaració de paisatge protegit de part de les partides de Lleus, Casamia, Collao, Racó de Carabou, Benimallunt, Rafalet i Pinos comportarà beneficis als propietaris en el sentit que “comporta una valoració de l’entorn físic de tota l’àrea de delimitació i implica una unió de tots els amos perquè aquest entorn seguisca tenint les mateixes característiques, evitant que qualsevol actuació desmesurada puga agredir-la”.

Sobre l’àmbit del paisatge protegit, des del Runar van manifestar que l’equip de govern del PP, amb el suport del socialdemòcrata Paco Montagut, va decidir en Comissió de govern que la superfície protegida “s’ajustarà en el terme municipal de Benissa a la delimitació del Lloc d’Interés Comunitari (LIC)”.

Segons els ecologistes s’han rebaixat així els acords inicials i no s’han complit els desitjos expressats pel col·lectiu i fins i tot per grups de l’oposició com el PSOE que demanaven que l’àmbit del paisatge protegit incloguera tot el territori de Benissa sobre el qual es va presentar el projecte de construir 4.700 habitatges i dos camps de golf.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?