Natura

Es presenten 15.000 signatures contra el macroprojecte del golf

La Plataforma per a la protecció del patrimoni agrícola de Benissa presentà 15.000 signatures en el registre municipal ahir. Aquestes es recolliren entre els veïns de la localitat, des que fa unes setmanes es va presentar un macroprojecte que pretenia construir 4.700 cases i dos camps de golf en les zones de l’Albinyent, Lleus, Benimarraig i la Ràpita.

A més, un grup de propietaris es reuní el matí d’ahir amb el batle, Juan Bautista Roselló, a qui li demanaren l’aprovació de dos temes fonamentals per als veïns afectats pel projecte. Les dos propostes foren descartades pel batle de Benissa. En primer lloc, els representants expressaren la seua inquietud per incloure al Pla General d’Ordenació Urbana un punt en què no s’admetera la reclassificació de sòl rústic a urbanitzable, en les zones afectades pel projecte urbanístic ja denegat.

En segon lloc, els veïns s’interessaren per la desclassificació dels terrenys del Tossal de la Ràpita a la categoria de sòl rústic. Aquesta zona és coneguda com una de les poques zones verges del terme municipal de Benissa, ja que compta amb una frondosa pineda, al costat d’un espai de terreny agrícola. En breu, no està prevista la construcció a la zona de la Ràpita, encara que els veïns s’han preocupat per la possible urbanització, que de forma posterior possibilitaria l’ampliació del sòl urbanitzable, en detriment dels terrenys rústics.

En aquest sentit, Joan Pastor, representant dels propietaris, explicà que aquesta proposta “naix pel temor dels veïns a una ampliació d’aquesta zona” per l’augment de projectes sol·licitats per promotores als darrers mesos a la Marina Alta. Roselló argumentà, en contra d’aquesta última proposta, l’alt cost per indemnitzacions que hauria de pagar l’ajuntament als propietaris dels sòls per l’abaixada de valor dels terrenys de la Ràpita, en reconvertir-los en rústics. Els veïns demanen al consistori, almenys, un estudi previ de la suma dels costos.

Finalment, el batle els assegurà que mentre continue al capdavant de la batlia no aprovarà cap projecte en la partida de La Ràpita, en un intent per tranquil·litzar els veïns.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?