Natura

Centenars de persones participen en la primera edició de la Fira Alternativa

La primera edició de la Fira Alternativa, organitzada per la Regidoria de Sanitat i Consum, amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant, ha tingut un molt bona acollida. Centenars de persones han participat en els diferents tallers i xerrades programades i, a més, han visitat les nombroses “paradetes” amb tota mena de productes naturals ubicades al Parc de Dolors Piera. La pluja va fer acte de presència dissabte al matí i va deslluir la inauguració oficial però va respectar el desenvolupament de la Fira la mateixa vesprada de dissabte i tota la jornada de diumenge. Es tractava, si més no, de donar a conéixer entre el públic tot allò relacionat amb el món de la medicina natural, els productes ecològics i altres propostes relacionades amb la salut.
Empreses especialitzades han oferit tota classe de productes alternatius a la “medicina oficial”. Olis, resines, geobiologia, quiropractica, teràpia del so i estudis armònics, etc. A més, també hi havia un apartat ben farcit dedicat a la gastronomia amb productes naturals elaborats artesanalment amb aliments integrals i biològics, vi cassolà, cuina sense aditius, agricultura biològica, etc. Per als xiquets, dues propostes ben divertides: el taller del circ i una carpa amb un conta contes.
Els tallers han estat, sens dubte, la gran novetat i han centrat l’atenció de la gent que ha participat de valent. En els dos dies de fira es van fer tallers de ioga, expressió corporal, visualització i relaxació, massatge del cos, ball del ventre, sexologia, del riure, les emocions, gimnàstica mental per aprimar-se, giniioga, massatge antiestrés, etc. A més, a les instal.lacions de l’Arxiu Municipal s’ha parlat de diferents temes amb un complet programa de xerrades per a debatre sobre nutrició i la salut, l’energia del moviment, les flors de Bach i els estats anímics, la compra dietètica, la quiropràctica i els mals d’esquena i l’aromateràpia, etc. Per un altra banda, a la seu universitària hi havia una exposició sobre el canvi climàtic.
La Fira Alternativa ha acabat amb un concert anomenat “l’Encantament”, sons que sanen realitzat per Nestor Kornblum i Michele Averard, directors de l’Associació de Terapia del So. La regidora de Sanitat i Consum, Maria Llopis, ha fet una valoració molt positiva d’esta iniciativa “perquè ha sigut un èxit en tots els nivells, tant de participació de la gent com de qualitat dels tallers i les diferents activitats oferides”.
Tanmateix, Benissa ha estat escollida per la Conselleria de Sanitat com a seu de la Fira de Salut de la Comunitat Valenciana que es desenvoluparà del 20 al 25 d’octubre, al Palau Sant Pere. Hi haurà tallers d’alimentació i nutrició, primers auxilis, manipulació d’aliments, higiene i salut, educació sexual i afectiva, prevenció d’accidents, seguretat vial, etc. Es faran visites guiades per a grups escolars de tota la comarca. L’hora de la Fira serà de 9 a 13.30 hores i de 15 a 19.30 hores.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?