General

El proper divendres es posarà la primera pedra de la Casa del Sol i de la Lluna

Divendres que ve, dia 17 d’octubre, a les 22 hores, es procedirà a la col·locació simbòlica de la primera pedra de la Casa del Sol i de la Lluna. Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Fundació Avargues que convertirà la vella casa de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil, situada en el carrer Mossén Gaspar Tello, en un centre d’oci destinat als joves. Està confirmada l’assistència de la secretària general del Consell de Joventut d’Espanya, Lucía Sala, i haurà una projecció d’imatges per a presentar les característiques i el funcionament de la Casa. El projecte tècnic ha estat redactat per l’arquitecte local Pascual Giner i les obres han estat adjudicades a l’empresa Marva, la mateixa que va realitzar el Centre Parroquial Luisa Vives. El pressupost dels treballs rondarà els 1.202.024 euros i, si es compleixen els terminis previst, el centre podria entrar en funcionament a l’abril de 2004.
La Fundació Avargues va adquirir l’edifici de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil en 1986. Ara pretenen donar-li un ús social perquè els joves descobreixin i experimentin noves alternatives d’oci i de diversió. No es tracta, segons ha explicat Víctor Cortizo, ideòleg d’aquest projecte, d’un Casal Jove o d’un espai on fer cursets “perquè això ja existeix, sinó d’un lloc per a guanyar el temps lliure dels joves”. L’objectiu és despertar l’interès de la joventut en distints temes com la música, la literatura, Internet, l’astronomia, etc., a partir dels seus propis suggeriments i alternatives. La Casa del Sol i de la Lluna tindrà un director i un grup de monitors per a desenvolupar la seva programació, que serà sempre gratuïta, i totes les propostes que sorgeixin dels propis usuaris.
Cortizo ha assenyalat que la Casa del Sol i de la Lluna és una experiència única en tota Espanya i neix com “un centre d’interessos, d’alternatives a l’oci nocturn dels joves”. La finalitat és oferir a la joventut una proposta diferent per a viure la nit, donar-los l’opció de conèixer els seus propis camps d’interès i, en definitiva, crear una cultura de joves molt compromesos socialment. El centre té una vocació oberta i no funcionarà a força de socis ni inscripcions. A més, serà una entitat amb autonomia pròpia, és a dir, no estarà lligada a interessos polítics ni religiosos. “Molts dels nostres joves”, apunta Cortizo, “estan influenciats per la societat de consum. Nosaltres volem que aportin les seves pròpies idees i que creixin com persones en un espai que posem a la seva disposició”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?