General

Més de mil persones passen “Un dia en La Solana” de convivència i germanor

La unitat del Servei d’Ambulància Medicalitzada d’Urgència que va entrar en servei a Benissa el darrer dia 26 de març, només va ser contractada per la Conselleria de Sanitat per a estar operativa 14 hores al dia, segons han revelat a aquest diari fonts del Sindicat Intercomarcal de Sanitat L’Alacantí-Els Marines de Comissions Obreres. Aquesta circumstància va ser confirmada ahir per l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, qui no obstant això va assegurar que el sotssecretari de l’Agència Valenciana de Salut, Marcià Gómez, havia indicat en la presentació del SAMU que el servei s’ampliaria a 24 hores a l’estiu. El fet que l’ambulància no done en aquests moments cobertura entre les 22 hores de la nit i les 8 del matí va ser denunciat dies endarrere pel CIBE, ja que a la nit el sud de la comarca ha de dependre, bé del SAMU d’Ondara o la nova ambulància de Suport Vital Bàsic que té la seva base a l’hospital de Dénia, a més de 30 quilòmetres de distància. La unitat de Benissa va ser contractada per Sanitat a inicis de març a una empresa privada juntament amb altres 17 vehicles SAMU i SVB que depenen del Centre de Coordinació d’Urgències d’Alacant. El procés de licitació ha estat molt criticat per CCOO., ja que entre altres coses és l’empresa la qual posa els vehicles i els conductors-camillers, mentre que el personal sanitari corre a càrrec de la Conselleria, circumstància que podria influir negativament en el treball d’equip. En Benissa, dos empleats de l’empresa s’alternen per a conduir l’ambulància, a la qual estan adscrits, no obstant això, tres equips sanitaris formats cadascun per un metge i un infermer contractats per Sanitat.
El col·lectiu El Runar de Benissa ha formulat als partits polítics que concorren a les eleciones locals -PP,
CIBE,
PSOE i PSI- una sèrie de preguntes per a saber el model de desenvolupament previst per ells a nivell econòmic, social, cultural, lingüístic i de protecció de l'entorn. La pretensió d'El Runar és difondre les respostes a través dels mitjans de comunicació, de manera que els veïns podran votar amb coneixement de causa. A més de preguntar als candidats si estarien disposats a modificar el PGOU a fi de requalificar les zones incloses dins del LIC de Bèrnia i altres paratges del terme com a sòl d'especial protecció forestal, el Runar vol saber si es comprometen a paralitzar les següents fases del projecte litoral. Proposen la creació d'una regidoria de Normalització Lingüística per a fomentar l'ús del valencià en tots els àmbits i, sobretot, com a instrument d'integració social dels immigrants i residents europeus que conviuen en el municipi.
La Regidoria de Participació Ciutadana va organitzar el diumenge una nova edició de la convocatòria lúdica denominada “Un dia en La Solana”. Es tracta d'una concentració popular als peus de la Serra de La Solana,
en l'àrea del camp de tir,
on es van desenvolupar al llarg de tot el dia distintes activitats i jocs per a fomentar la convivència i la germanor entre tots els participants. Més de mil persones,
segons fonts de l'organització, es van sumar a aquesta iniciativa que va començar de bon matí, a les 9 hores, amb la concentració en la Plaça Rei En Jaume I per a realitzar el recorregut a peu fins La Solana. A tots els assistents se'ls va obsequiar amb una gorra i es van repartir més de mil tiquets amb antelació per a controlar el desenvolupament d'aquesta proposta que cada any guanya en adeptes. La romeria va transcórrer sense problemes amenitzada per la Colla de Xirimiters “Pere Bigot” a través dels carrers Sant Nicolau, San Josep, Pare Zacarías, Escoto, Camí de l'Assegador i la carretera de Pinos.
Una vegada arribats a La Solana va haver un esmorzar popular i després van començar les distintes activitats programades: jocs amb balons i globus, cucanyes, partides d'escacs, petanca, jocs de cadires, tallers de malabars i plantes aromàtiques, balls, etc. Va haver també una demostració d'oficis artesans i una exhibició de salsa, i una coneguda empresa va preparar una paella gegant per a tots els participants. A la vesprada van continuar les activitats fins l'hora de retorn a Benissa.
La Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta de 2004 va ser una de les associacions locals que va col·laborar en aquesta jornada lúdica i de germanor. Al costat d'ella es va poder veure, entre altres, a la Comunitat de Propietaris de Montemar, Club d'Escacs, Associació de Jubilats i Pensionistes “Bernia”, Associació de Veïns de Baladrar, Grup Letamendi, Col.lectiu Ecologista “El Runar”, Club Hípic, Penya “El Carro”, Associació d'Estrangers Immigrants i el Grup de Salsa de Benissa. A més, un bon nombre de regidors i candidats a l'alcaldia en les proximes eleccions es van sumar a la iniciativa, entre ells Juan Bautista Roselló, Isidor Mollá i la regidora de Participació Ciutadana, Ana Ronda.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?