General

Visita institucional a les obres del nou Ajuntament de Benissa

Visita institucional a les obres del nou Ajuntament de Benissa a les Escoles Velles
Visita institucional a les obres del nou Ajuntament de Benissa a les Escoles Velles

Hui ha tingut lloc la visita institucional amb els mitjans de comunicació a les obres de les Antigues Escoles Graduades on se situaran les instal·lacions del nou Ajuntament de Benissa. Un tour guiat per la directora facultativa i màxima responsable del projecte, Reme Giner, que ha durat al voltant d’una hora i on s’han explicat tots els detalls de la construcció. Des de curiositats de caràcter històric com la procedència de Nova Orleans de les bigues integrades en el sostre, fins a altres més estructurals o estètiques com la disposició dels centres de treball, l’eficiència energètica de l’edifici o senzillament el tipus de paviment que anirà en el sòl.

Aquesta recuperació del patrimoni de Benissa ha suposat més de 3 milions i mig d’euros a les arques del consistori, escalonats en diferents legislatures des de 2017. Una inversió global que s’ha estructurat en quatre fases, destinant a aquesta última 2,2 milions euros.

El batle, Arturo Poquet, que des de la seua arribada al govern va manifestar la clara aposta de l’actual equip pel projecte de les Escoles Graduades, ha dit que “d’aquesta manera recuperem el patrimoni i la història del nostre municipi”. Al que ha afegit, “esperem que estiga finalitzada abans d’acabar l’any i que a principis del pròxim, els treballadors i treballadores de l’ajuntament operen des d’ací”.

Un centre de treball integral distribuït en dos plantes que albergarà la gran majoria dels serveis municipals i que serà un referent a nivell estatal per la seua distribució amb espais oberts i diàfans a través d’un concepte modern i innovador.

Per part seua, Isidor Mollà, ha declarat sentir-se tremendament satisfet tant amb el projecte com amb l’avanç de les obres, manifestant que “aquest edifici es convertirà en la casa del poble”. Però el regidor d’Estratègia Territorial també s’ha posat deures declarant que “el govern local no ha d’escatimar esforços a desenvolupar el millor ajuntament possible”. Ja que, segons ha dit, “l’arquitectura ens sobreviurà a tots”.

El nou ajuntament és una aposta assumida actualment per tots els grups polítics del consistori, tot i que la preservació de les Escoles Velles no ha estat sempre defensada per tots els grups polítics. Es pot trobar més context en aquesta notícia d’Infobenissa de l’any 2012.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?