General

El director general d’Obres Públiques visita Benissa en l’inici de les obres de la plaça de l’Av. de la Marina

El batle i el director general d'Obres Públiques visiten les obres de la plaça de l'avinguda de La Marina
El batle amb el director general

El director general d’Obres Públiques, Ismael Ferrer, i el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, han assistit a Benissa a l’inici de les obres d’urbanització d’una plaça pública en l’avinguda La Marina i l’adequació per a millora d’enllumenat públic en la població i més concretament als barris Desemparats i Sant Nicolau, dotant-los de més llum i contribuint a un major estalvi energètic. Aquestes actuacions tenen com a objectiu el benestar i la seguretat dels veïns, així com potenciar l’ús de la plaça, les seues zones de jocs per a xiquets i gaudi d’oci per als majors. El cost de tota l’actuació, sol·licitada per l’Ajuntament perquè s’incloga dins del Pla Confiança, és de 500.000 euros.

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, va agrair la inversió realitzada per part de la Generalitat Valenciana, i es va mostrar satisfet perquè les dues actuacions que s’executaran són importants per al municipi. “La urbanització de la Plaça de la Fustera permetrà un adequat accés per als vianants a la platja i el canvi d’enllumenat al barri dels Desemparats millorarà la qualitat lumínica i permetrà un important estalvi energètic”, ha assenyalat Roselló.

L’actuació a La Fustera, pressupostada en 286.636 euros, crearà un espai que no siga simplement de pas, sinó que es convertisca en un espai utilitzable, amb ús continuat i integrat en el passeig marítim del litoral. A més, es construirà al costat de l’avinguda de la Marina una parada d’autobús amb baixador. Les rampes i circulació configuraran un recorregut que facilitarà l’accés a la platja a les persones amb mobilitat reduïda. Igualment, en existir proximitat d’aqüífers d’aigua dolça, es construirà un estany al mateix parc per a gaudi de veïns i turistes a la zona.

Per potenciar l’ús de la plaça, es disposaran zones de jocs infantils, espais per a la plantació d’espècies autòctones i una làmina d’aigua. També es construirà un bar amb coberta plana, amb accés des de l’arbreda del costat oest, que configurarà un mirador cap a la platja. “Amb aquest projecte, la població de Benissa podrà gaudir d’una plaça totalment adaptada i amb seguretat per a tots els seus ciutadans”, va assenyalar Ismael Ferrer.

Per la seua banda, l’adequació per a millora de l’enllumenat públic de la població, projecte que està pressupostat en 195.018 euros, té per objecte la substitució de part dels fanals de l’enllumenat públic dels barris Desemparats i Sant Nicolau. Igualment, s’afegiran fanals, de baix consum, en els llocs en els quals siga necessari un millor enllumenat. Amb això s’obtindrà un major estalvi energètic i augmentarà la quantitat de llum i amb això la seguretat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?