General

La Directora General de Patrimoni visita les obres de recuperació del Molí del Quisi

Visita a la remodelació del Molí del Quisi
Visita a la remodelació del Molí del Quisi

La Directora General de Patrimoni, Paz Olmos, ha visitat aquest matí les obres realitzades per a la recuperació del Molí del Quisi, declarat Bé de Rellevància Local, i considerat com una de les obres hidràuliques més importants de la zona. En la seua intervenció ha remarcat la singularitat d’aquest molí, tant per la seua antiguitat com per les seues característiques ja que es tracta d’una construcció excepcional en una geografia de secà.

El Molí del Quisi, que va ser construït al segle XV i utilitzat fins al 1930, està situat en la conca del Barranc del Quisi, a la partida rural homònima, proveïda per diferents fonts de xicotet cabal. L’edificació del molí es troba parcialment excavada en el talús del terreny que sustenta l’àrea on s’embassava l’aigua, aprofitant el gran desnivell per a obtindre pressió per al moviment de la turbines. Entre els seus elements, destaca la galleda d’alimentació de les turbines, amb unes mesures excepcionals tant d’altura (10 m) com de diàmetre (0,72 m).

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló ha destacat l’interés de l’ajuntament per preservar aquest tipus d’elements arquitectònics i la importància d’invertir en el patrimoni històric i arquitectònic, sobretot en elements que ens parlen i representen el passat del municipi. Roselló ha avançat als mitjans que ara queda per realitzar l’adequació de l’edifici perquè puga ser visitat i que està previst posar en funcionament una ruta cultural on es visitarien els safarejos del Pou d’Avall i Santa Anna, recentment rehabilitats, l’ermita de Santa Anna, el pont del “trenet” per finalitzar al Molí del Quisi.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?