General

Un propietari haurà de pagar 700.000 euros per a conservar una finca afectada per un PAI

La LRAU ja és passat però, com diria aquell, l’oloreta roman. Que l’hi ho pregunten sinó al matrimoni belga de Benissa que haurà de pagar la quantitat de 700.000 euros aproximadament per costos d’urbanització si no vol perdre la majoria dels 30.000 metres quadrats que ocupa la finca centenària en què viuen des de fa 18 anys i que han restaurat amb obstinació des de llavors. La meitat de la propietat li l’expropien i l’altra l’han de pagar, això o vendre.

En total són uns 4 milions d’euros els quals haurien de pagar tots els afectats pel pla parcial proposat per la mercantil Urba-Benissa SL que pretén construir uns 100 habitatges al paratge conegut com la Coma del Pou, el sector 23 del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Benissa.

Un espai que destaca per ser una de les zones amb una densitat de construcció més baixa de la costa del municipi i té uns abancalaments agrícoles com a imatge més típica. De fet, el propi ajuntament utilitza el paisatge de la Coma del Pou en fullets per a la promoció turística. Un ús que Lieve De Clippell, propietària de la casa, va qualificar “d’estrany” en el sentit que “no entenem com volen destruir el paisatge si ells mateixos l’utilitzen per a vendre el municipi a l’exterior”.

Carta al novembre

En realitat el matrimoni belga no entén res del que està passant des que al novembre de 2005 els va arribar la primera carta informativa del projecte. Per a començar, no saben com la seua casa està absent del cadastre: l’habitatge no apareix i això ha provocat que el valor de la construcció en el pla parcial siga de 0 euros pel que l’empresa no la proposa per a la seua conservació. Un fet que al seu torn comporta que no es contemple per part de l’urbanitzador que la llar, que té més de 100 anys d’antiguitat, disposa en l’actualitat de serveis com el subministrament elèctric, aigua potable i telèfon i li’ls demane en concepte de costos d’urbanització. “La casa no està en el cadastre però nosaltres paguem cada any l’Impost sobre Béns Immobles (IBI)” per això “hem presentat un recurs davant la Direcció general del Cadastre a Alacant”, conta l’esposa que confessa no saber què fer. A més de l’habitatge dels De Clippell tres cases més que també estan integrades en l’àmbit del polèmic projecte urbanístic tampoc apareixen en el cadastre.

Visita d’urgència

Amb tot, la preocupació dels afectats va obligar ahir al batle de Benissa, el popular Juan Bautista Roselló, a visitar els propietaris. En la conversa el batle els va assegurar que l’ajuntament no aprovarà el pla parcial de la Coma del Pou perquè el projecte està presentat amb la LRAU i “ens ha dit que demanarà a l’empresa que redacte un altre pla amb la nova normativa de la LUV”.

Pel que fa a això, Lieve de Clipell va declarar que “no podem confiar en ningú i desconeixem si la LUV ens portarà algun benefici”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?