Economia

Benissa deixa d’ingressar 600.000 euros cada any per la falta d’actualització del cadastre

Els socialistes van arremetre contra el PP en l’últim ple per la recent revisió de valors cadastrals que afecta tots els habitatges urbans ja que “resulta una veritable injustícia i al temps un disbarat que no s’haja vist acompanyada per una revisió de camp de totes les propietats”.

La falta d’aquesta revisió suposa, segons el PSOE, que “totes les reformes, ampliacions i obres en general realitzades des de 1986 fins a hui, i no es remeia les que es realitzen en el futur, continuaran sense pagar el que els correspoga en detriment d’aquells propietaris que paguen les seues contribucions d’acord amb la realitat de les seues propietats”.

Per al grup socialista, aquest fet té dues conseqüències immediates. D’una banda, “l’ajuntament de Benissa està deixant de recaptar importantíssimes quantitats de diners”. Aquest diari ha pogut saber referent a això que s’estaria parlant d’una xifra que ronda els 600.000 euros a l’any o, en menor mesura, d’uns 300.000 euros. Per altra banda, “els ciutadans que paguen les seues contribucions d’acord amb la realitat de les seues propietats estan sent discriminats”.

El portaveu del PSOE, Vicente Cabrera, va esgrimir que “per part d’un funcionari d’aquest ajuntament se’ns ha donat trasllat d’un escrit presentat pel mateix treballador” segons el qual “podem afirmar que era i és públic i notori que el resultat de la confecció del nou Cadastre de rústica de Benissa va ser desastrós per la quantitat d’errors tant en la titularitat com en la grafia de les parcel·les”.

Referent a això, Cabrera va afegir que “a data de hui, després de l’aprovació del nou cadastre en 2001 encara queden pendents de solució més de 5.000 deficiències” criticant que “l’ajuntament no ha fet res per solucionar aquesta qüestió que afecta els ciutadans de Benissa i sense que s’albire cap solució”.

Per la seua banda, el atle va defensar la gestió del consistori en la revisió cadastral i va assegurar que “s’han incorporat totes les rectificacions sol·licitades”. Roselló va rebaixar el nombre de deficiències de la revisió, que el PSOE havia xifrat en 5.000, a “unes 2.000 i escaig”, va apuntar.

Correus no sap on localitzar l’alcalde

Una de les crítiques que va abocar el PSOE a la gestió de la revisió cadastral de l’equip de govern del PP és que “existeix una part important de la població que no ha rebut cap notificació sobre l’increment de valors de les seues propietats atès que s’han utilitzat per a l’enviament de les cartes les adreces de l’any 1996 i no les que es coneixen actualment”.

El dubte sobre el funcionament del servei de Correus va ser corroborat pel batle, Juan Bautista Roselló. El primer edil va il·lustrar el desconcert que provoca en el municipi el repartiment postal amb l’exemple que “miren si Correus falla, que una notificació que hi havia per a mi, vaig comprovar que va ser retornada per absent, i això va motivar una publicació en el BOP”.

Així mateix, el batle benissenc va declinar qualsevol responsabilitat de l’ajuntament en la desastrosa notificació dels nous valors cadastrals i va aprofitar l’ocasió per a recordar les iniciatives del consistori relacionades amb el correu com és la instal·lació de de centrals de bústies en el disseminat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?