Economia

CIBE alerta d’una pujada “abusiva” dels valors del cadastre a Benissa

El grup Ciutadans Independents de Benissa (CIBE) ha presentat davant el Ministeri d’Hisenda una reclamació econòmica-administrativa relacionada amb els nous valors cadastrals que pretén aplicar l’equip de govern. El valor medi dels nous habitatges es triplicarà a partir del pròxim any segons les estimacions realitzades pels independents. La Gerència Cadastral d’Alacant ha publicat el padró després de l’última revisió i les dades així ho demostren. En el 2004 hi havia una xifra mitja de 33.183 euros i per al 2005 les previsions són de més de 106.000 euros. El portaveu de CIBE, Isidor Mollá, ha criticat el fet que l’equip de govern no haja impedit l’increment dels valors cadastrals que consideren tremendament “abusius”.

Per altra banda, des de CIBE hi ha un gran malestar perquè, segons la seua versió, no hi ha hagut cap tipus de debat sobre aquest tema ni en la Comissió d’Hisenda ni en el ple. Mollà assegura que “és una qüestió important que té una repercussió en les butxaques dels ciutadans i no hem pogut expressar la nostra opinió”. Segons les previsions que manegen els independents, es poden donar casos d’increments en l’IBI de fins el 300 al 700% “i volem alertar la ciutadania que es prepare les butxaques”, segons el portaveu independent.

Aquest tema ja va eixir a la palestra en l’últim ple ordinari arran d’una pregunta formulada des de les files de CIBE. L’alcalde, Juan Bautista Roselló, va dir que la revisió dels valors havia estat aprovada pel ple i, a més, feia més de vint anys que no es modificaven i, per tant, era necessària una actualització. Per altra banda, Roselló va apuntar també que la revisió de la ponència no tindrà una repercussió immediata en els rebuts dels contribuents sinó que s’aplicarà de forma gradual en els pròxims anys.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?