Economia

Uns estafadors s’apoderen de 50.000 euros després de duplicar targetes de crèdit a Benissa

Un grup d’estafadors s’ha apoderat de fins a 50.000 euros dels clients d’una entitat bancària després de col·locar un lector de targetes en un caixer automàtic de Benissa. Les mesures de seguretat del banc van detectar el frau ahir de matinada i van bloquejar immediatament els comptes de desenes d’usuaris.

Amb l’últim crit en tecnologia a la seua disposició els van bastar unes hores per a apoderar-se de fins a 50.000 euros aliens sense que les seues víctimes sospitaren res.

La banda d’estafadors ha saquejat des de Madrid els comptes de desenes d’usuaris d’una entitat bancària de l’avinguda del País Valencià de Benissa. Segons van explicar fonts de la investigació, els delinqüents van col·locar en un caixer automàtic de Bancaixa un mecanisme per a copiar la banda magnètica de les targetes de crèdit.

Després, i ja a més de 300 quilòmetres de distància, van utilitzar les dades a plaer per a ensenyorir-se del diners.

Però ahir de matinada, les mesures de seguretat de l’entitat van detectar el frau “i es van engegar tots els mecanismes per a minimitzar l’impacte”, va informar Bancaixa. Ràpidament es van bloquejar les targetes bancàries de desenes de clients que pogueren ser susceptibles de convertir-se en víctimes del robatori.

El banc es farà responsable

Tots els afectats van ser informats ahir dels fets i se’ls va assegurar que l’entitat es farà càrrec de reposar el sostret i emetre targetes noves entre el dilluns i el dimarts de la pròxima setmana.

El frau ha estat denunciat pels responsables de Bancaixa a les autoritats judicials i policials, però, al tancament d’aquesta edició, els estafadors no havien pogut ser detinguts i els investigadors prosseguien les perquisicions.

No obstant això, fonts pròximes al cas van avançar que, pel mètode i la tecnologia utilitzats, se sospita d’un grup de delinqüents de nacionalitat lituana.

El caixer automàtic de l’avinguda País Valencià de Benissa ha recuperat la normalitat. Ahir a la vesprada, els usuaris ja podien utilitzar-lo sense problemes i sense perill que les seues targetes foren duplicades pels delinqüents, segons van testificar fonts de l’empresa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?