Economia

Els desocupats podran segellar les seues targetes de demanda d’ocupació al Creama

Els desocupats podran segellar les seues targetes de demanda d’ocupació en totes les oficines del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (Creama) en un termini aproximat de dos mesos. Aquest nou servei neix del conveni signat entre el Creama i el Servei Valencià d’Ocupació (SERVEF) i que permetrà apropar l’administració al ciutadà. La signatura d’aquest acord es va realitzar ahir al saló de ple de l’Ajuntament de Benissa, amb la presència del conseller d’Economia, Hisenda i Ocupació, Gerardo Camps, i el diputat de Foment i president del Creama, Juan Roselló. També van assistir els alcaldes i regidors dels nou municipis integrats dintre de la xarxa comarcal: Dénia, Xàbia, Calp, Benissa, Teulada, Pedreguer, Ondara, Pego i El Verger.

Amb la signatura d’aquest conveni, el Creama es converteix en un centre associat al Servef i realitzarà una sèrie de tasques de recolzament en l’àmbit de la intermediació laboral. Totes les Agències de Desenvolupament Local (ADL) proporcionaran als usuaris les dades necessàries sobre les distintes accions de demandes i ofertes d’ocupació que ofereix el Servef, ja que estaran interconnectats bilateralment. El segellat de les targetes es podrà realitzar en totes les agències mentre que en les de Xàbia, Benissa i Pedreguer s’encarregaran d’atendre i entrevistar a aquelles persones que opten a un lloc de treball. També s’oferirà tot tipus d’assessorament a les empreses, la tramitació i el seguiment de les seues ofertes de treball.

La gerent del Creama, Lola Orihuel, ha assenyalat que aquesta iniciativa ve desenvolupant-se des de fa un any i “suposa la culminació d’una vella aspiració i, en certa manera, es dóna oficialitat a una tasca que realitzàvem fins ara d’una forma voluntària”. D’aquesta manera es descentralitzen les oficines d’ocupació i s’amplia el radi d’acció per a donar un millor servei als clients a través d’una atenció personalitzada. El Creama rebrà una compensació econòmica per cada demandant d’ocupació que aconseguisca inserir-se laboralment en el mercat.

Orihuel ha comentat que de cara a un futur pròxim se sol·licitarà l’ampliació d’aquest conveni per a integrar a les oficines de Pego i El Verger que estan en fase d’implantació. El Creama va atendre l’any passat a més de 9.000 persones i aquestes xifres demostren “que el consorci està plenament implantat a la comarca i és un referent per a usuaris i empresaris”, en opinió de la gerent. En els pròxims anys s’implantarà un sistema de qualitat i s’escometrà un pla d’eliminació de barreres arquitectòniques en totes les oficines comarcals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?