Economia

25 dones participen en el tercer Taller d’Auxiliar d’Ajuda a Domicili

Un total de 25 dones de distintes localitats de la comarca participen en la tercera edició del Taller d’Auxiliar d’Ajuda a Domicili promogut pel Creama, amb la col·laboració d’altres entitats com el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF). El curs va començar el passat 28 de novembre i té una durada d’un any. Durant tot aquest temps, les usuàries tenen un contracte de formació i compaginen les classes teòriques amb pràctiques professionals en distints centres públics. Durant el període formatiu reben nocions sobre treball social, sanitat, habilitats socials i d’ensenyaments bàsics. A partir de gener començaran a treballar en residències d’ancians, els departaments de Serveis Socials de cada municipi participant (Dénia, Pedreguer, Xàbia, Calp, Benissa, Pego i Ondara), en guarderies i en menjadors de col·legis.

Más de 60 dones han passat ja per les dos primeres edicions del Taller d’Auxiliar d’Ajuda a Domicili i la taxa d’inserció laboral està sobre el 63%. La directora del taller, Olga Mengual, ha assenyalat que “tenim aquesta referència però intentarem que sigui, com a mínim, igual o fins i tot superior”. El grup de professors i tècnics encarregats de coordinar aquest projecte està integrat per Montse Segarra, María Aranda i Francis Domènech. Les classes s’imparteixen en tres centres diferents del Creama, concretament a Dénia, Pedreguer i Calp.

La inauguració oficial del Taller es va realitzar el dijous en el saló de plenaris de l’Ajuntament de Benissa. L’acte va contar amb la presència de totes les alumnes, del president del Creama i diputat de Foment, Juan Roselló, de l’alcalde, Juan Bautista Roselló, i del director territorial del SERVEF, Juan Fabri. Tots ells van destacar el doble objectiu fixat en aquest programa. D’una banda, la formació personal i professional i, per un altre, la inserció laboral de totes les usuàries.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?