General

S’obri la inscripció per al XIIé Concurs de vins artesanals de Benissa

Sommelier tastant el vi (foto del flickr de rpeschetz)
Sommelier tastant el vi (foto del flickr de rpeschetz)

El XIIé Concurs de Vins de Benissa està ja en marxa. L’Agència de Desenvolupament Local AFIC-CREAMA ha obert el termini per a recollir les botelles i presentar els vins de l’anyada de 2011 elaborats amb tècniques artesanals. Les bases especifiquen que no s’admeten vins rosats i el brou ha d’estar elaborat amb les varietats autòctones de raïm com són el giró, garnatxa tintorera, boval, gempranillo, monastrell, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir o Petit Verdot. La principal novetat d’enguany és que s’admetran també vins blancs que hauran d’estar elaborats amb raïm moscatell, monastrell blanc, malvasia o marseguera. La fermentació ha d’estar acabada amb absència de gas carbònic. El vi ha de ser d’elaboració pròpia, és a dir, no s’admeten vins de compra ni aquells en els quals haja participat en la seua elaboració un enòleg o un professional.

Els afeccionats que vulguen participar han de retirar els dos envasos per a embotellar el vi a concurs en les oficines de Creama, al carrer Escoto. La presentació d’un altre tipus de botelles o taps serà motiu d’exclusió. Cada botella portarà una etiqueta idèntica on figurarà el nom i cognoms, el DNI i el domicili. Hi ha d’indicar també la partida rural on s’ha recollit el raïm. Les inscripcions per a participar en aquest concurs estan obertes fins l’1 de març, a les 14.00. Les botelles han de presentar-se en el moment de la sol·licitud d’inscripció.

La degustació es reserva per a un màxim de 50 vins i es farà el diumenge 4 de març, a partir de les 10.00, en una de les sales del Centre d’Art Taller d’Ivars. Un jurat d’experts realitzarà una preselecció de vins i escollirà els tres millors que passaran al tast final. Es repartiran tres premis dotats amb 150, 100 i 50 euros, a més d’un únic premi de 100 al millor vi blanc. És obligatòria la presència dels concursants durant el tast.

Els interessats a participar en aquest concurs poden recollir tota la informació en l’ADL de CREAMA-Benissa o mitjançant el telèfon 96 573 21 00.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?