General

S’aprova una moció al ple per demanar la constitució del Consell de Salut de la Marina Alta

En el ple l’ordinari de gener, que va tindre lloc ahir, es va aprovar amb els vots favorables del PSD, BLOC, CIBE i PSOE una moció presentada pel grup municipal Bloc de Benissa – Coalició Compromís que demana que l’Ajuntament de Benissa sol·licite al Conseller de Sanitat, Luis Eduardo Rosado i al seu comissionat a la Marina Alta, José Vicente García, la constitució del Consell de Salut de la nostra comarca. El PP finalment es va abstindre.

En el text de la moció es feia referència a l’assemblea convocada per la junta de personal i el comitè d’empresa de Marina Salut del passat mes de novembre on el personal que treballa en la sanitat de la nostra comarca va donar a conèixer a la ciutadania la situació sanitària que es pateix a la nostra comarca. Amb un hospital que tanca llits, acomiada injustificadament el personal, mentre s’augmenta el nombre de directius, que ha deixat de derivar persones que ho necessiten a l’Hospital de la Pedrera per un criteri totalment econòmic i que ha reduït també la derivació de persones malaltes que ho necessiten a altres hospitals. No hi ha medicaments per a les visites per urgències i ha arribat a faltar material per a cures per citar només alguns exemples coneguts i patits per molts usuaris. A més a més, existeix una opacitat en la gestió, que fa difícil tindre una visió real i actualitzada de com es troba la situació sanitària a la Marina Alta. Conclusió: intentar fer de la sanitat un negoci no porta res de bo per la població afectada.

Des del grup municipal Bloc de Benissa – Coalició Compromís destaquen que sempre han defensat els serveis públics per aquest i altres motius i troben que la Conselleria de Sanitat i Marina Salut estan jugant amb el benestar i la salut de vora 200.000 persones que viuen a la Marina Alta i recalquen que des de les institucions democràtiques, en aquest cas els ajuntaments dels municipis afectats s’ha de reaccionar de forma contundent.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?