General

El Congrés insta el Consell a suprimir el peatge de l0’AP-7 a la Marina Alta i la Safor

El Congrés dels Diputats, a Madrid, va emplaçar ahir el govern de la Generalitat a gestionar l’alliberament de l’autopista AP-7 al seu pas per les comarques de la Marina Alta i la Safor. La Comissió de Foment del Congrés va aprovar una esmena d’Esquerra Unida per a la supressió del peatge en aquest tram, que va ser recolzada per la majoria dels grups parlamentaris, inclós el PP. Amb la seua aprovació, el Congrés insta el Consell, governat també pel Partit Popular, a eliminar el peatge i fer-se càrrec del cost econòmic de rescindir la concessió prorrogada a Aumar.

L’acord es va adoptar arran d’una proposta del grup parlamentari d’IU perquè el Congrés instés “el Ministeri de Foment a estudiar la possibilitat d’alliberar de forma parcial el peatge”, en concret a la Marina Alta i la Safor. Finalment, tots els grups llevat d’ERC -que es va abstenir- van aprovar un text consensuat entre el PSOE i IU, amb dos punts que, a més de comminar el Consell a suprimir el peatge insta el Govern central a impulsar accions de millora de les condicions de la carretera N-332 en ambdues comarques en el marc del que es troba recollit en el protocol existent entre Foment i la Generalitat sobre aquesta carretera.

En relació a l’AP-7, el text aprovat insta el Govern a “facilitar la tramitació administrativa de l’eliminació d’aquest peatge que sol·licite l’administració autonòmica, sempre que el cost de la mesura corra a càrrec de l’Administració sol·licitant, igual que s’ha fet en la Comunitat Autònoma d’Andalusia”.

La diputada d’Esquerra Unida-L’Entesa al Congrés, Isaura Navarro, va destacar ahir en un comunicat que “la proposta aprovada per la Comissió de Foment, amb el vot favorable del PP, recull que el ministeri eliminarà el peatge sempre que ho sol·licite la Generalitat”.

Segons la diputada, “avui -per ahir- hem donat un pas significatiu en la necessària eliminació del peatge de l’AP-7 al seu pas per la Safor i la Marina Alta”.

Amb això, la decisió sobre una possible supressió del peatge de l’autopista queda en mans del Consell. En opinió de Navarro, “donada la coincidència” que el govern de la Generalitat siga ocupat pel PP, que va aprovar ahir la iniciativa a Madrid, “el Consell no pot posar cap impediment” perquè la gratuïtat de l’AP-7 puga arribar a ser una realitat.

També el PSOE es congratulà ahir en un comunicat per l’acord arribat entre el seu grup parlamentari i IU, secundat per PP i CIU i davant el qual es va abstenir ERC. Els socialistes van destacar que la iniciativa “deixa la pilota en la teulada del president” de la Generalitat, Francisco Camps després de recordar “l’ampliació del temps de concessió que va fer el PP recentment, ampliació que dificulta econòmicament qualsevol iniciativa en aquest sentit”. Per això, l’acord arribat en la Comissió de Foment del Congrés insta que siga el Consell el que reclame l’alliberament del peatge de l’AP-7 i el que la pague.

Així mateix, el PSOE també va ressaltar que “l’acord determina agilitzar els tràmits en les obres previstes en la N-332”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?