Successos

Els conductors denuncien que se’ls dirigí i quedaren blocats al peatge de Benissa

El tancament de l’autopista AP-7 entre els peatges d’Ondara i Altea, que Aumar va decretar a l’una i mitja de la matinada del dijous i es va perllongar durant 14 hores, va produir entre els conductors una confusió de categoria. Als transportistes els van desviar de l’autopista a Altea o Ondara, depenent de si viatjaven en direcció a València, en el primer cas, o a Alacant. Els transportistes amb els quals va parlar aquest diari a Benissa van afirmar que simplement els van dir que entraren de nou en l’AP-7 en el següent peatge. I aquest peatge era el de Benissa. Allí van quedar bloquejats durant hores. Els que viatjaven en direcció a València no s’explicaven per què tampoc podien accedir a l’autopista quan Aumar advertia que les plaques de gel estaven en el tram del Mascarat, que ja havien deixat enrere. “M’han enganyat”, va dir el conductor d’un tràiler. Havia eixit de l’autopista a Ondara i afirmava que li van indicar que en el peatge de Benissa podia tornar a agafar l’AP-7. Però allí es va quedar, des de les 8 del matí, retingut i sense possibilitat de donar la volta.

Aumar va al·legar ahir que el perllongat tall de l’autopista AP-7 del darrer dijous en la comarca de La Marina es va decidir com a mesura de seguretat a causa de la presència de gel en la calçada, que no va permetre la circulació amb garanties fins a les tres de la vesprada.

Un portaveu de l’empresa concessionària va explicar a aquest diari que “no es va cobrar el peatge” a cap dels usuaris que en la matinada del dimecres al dijous van quedar atrapats per la neu i el gel en l’autopista, i va assegurar que tots els vehicles lleugers afectats havien eixit de la zona a l’una i mitja de la matinada, és a dir, tan sols una hora després que s’iniciaren els problemes en aquesta via.

Respecte als camions que van quedar immobilitzats, Aumar sosté que es van retirar tots entre les set i les nou del matí del dia 27. El fet que posteriorment l’autopista romangués tancada al tràfic fins a les tres de la vesprada és justificat pel portaveu de la concessionària com a mesura de seguretat: “l’autopista no es va obrir fins a que va estar totalment neta”, va matisar. Segons la seua versió, els operaris de la concessionària van començar a tirar sal en la calçada a les tres de la matinada i no van deixar de fer-ho en tota la jornada.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?