Successos

Els pares denuncien el consum de cocaïna en l’Institut Josep Iborra

L’Associació de Pares d’Alumnes de l’Institut Josep Iborra, de Benissa, va denunciar el dijous a la nit, en el transcurs d’una assemblea, el consum de cocaïna en el centre educatiu.

Per això, els pares van reclamar que la Policia exercisca un major control sobre el tràfic de drogues fora i dins del centre educatiu i van exigir major implicació del professorat en la vigilància dels joves.

Expedients

El director del centre, Josep Ballester, va considerar, no obstant això, que s’havia “magnificat l’assumpte” i s’havia fet “més gran dels que és”. Com a màxim responsable de l’institut va afirmar no tenir constància que s’estiga consumint cocaïna, encara que va reconèixer que s’han obert alguns expedients disciplinaris pel consum de marihuana i tabac.

Davant l’alarma generada per la denúncia dels pares d’alumnes, el director va respondre que en el centre “hi ha problemes més greus. La droga existeix perquè hem enxampat a alumnes fumant i, per tant, és evident que n’hi ha, el que ocorre és que no és tan greu el problema com perquè isca en premsa i es difonga”. Per al director, la precarietat de les instal·lacions és realment el problema greu que pateix l’institut.

Però “ocultar i desmentir situacions complicades” és, segons els pares, la política habitual de l’institut i de l’Ajuntament, per a no generar alarma. Aquesta és precisament una altra de les situacions de les quals es queixen els pares. “És necessari que el professorat s’implique i es comprometa més. Si l’institut compta amb 60 o 70 professors, només 10 o 12 s’impliquen en les problemàtiques dels alumnes”, van dir els pares.

Respecte al consum de cocaïna, els pares van reconèixer no tenir proves, tan sols el testimoniatge de molts alumnes que els han relatat aquests fets als seus pares. El director no va donar aval a tan greus acusacions.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?