Successos

La neu arriba al poble

La neu va fer acte de presència a Benissa entre la nit del dimecres i el matí del dijous, deixant un fí mantell blanc que cobrí cases i cotxes.

Feia més de 20 anys, en concret des del febrer de 1983, que la neu no coallava al casc urbà, el que va causar una gran expectació.

Les gelades van arribar a causar problemes en els accessos als col·legis. Les escoles Manuel Bru i Pare Melchor així com l’institut Josep Iborra no van obrir les seues portes després de l’avís de l’ajuntament. Les plaques de gel i les restes de neu que hi havia en diverses carreteres va complicar els accessos als centres escolars pel que el consistori va preferir suspendre les classes davant la perillositat de circular per la calçada no només amb cotxe sinó també a peu. Els xiquets i xiquetes van aprofitar el dia per a jugar i fer ninots de neu. El passeig Dolors Piera es va convertir en un parc d’atraccions improvisat, on els més xicotets van gaudir de valent.

Però la neu també causà molts problemes pel que fa al transport. L’autopista AP-7 va romandre tancada entre Ondara i Altea durant més de 14 hores i al peatge de Benissa arribaren voluntaris de la Creu Roja d’Alacant i Benidorm per portar aliments, begudes calentes i flassades als conductors de més de 100 camions que s’havien quedat blocats.

En el peatge també es notava la fatiga de moltes hores d’espera. “Tenim al xiquet amb diarrea i portem hores ací parats. Més que molests, estem ja molt esgotats”, comentaven els pares marroquins, d’un xiquet de 4 anys. Duien parats ací des de les 6 del matí i els esperava encara un llarg viatge fins a Itàlia. “No sabem res. No ens diuen quan podrem seguir”.

La línia de trens en el tram entre Dénia i Altea també va haver de ser tallada i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va haver de fer transbordaments de passatgers mitjançant autobusos des d’Altea fins a Dénia.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?