General

El Bloc de la Marina Alta creu desmesurada la propaganda feta pel conseller Font de Mora

Des de l’executiva comarcal del BLOC a la Marina Alta consideren lamentable i desmesurat el balafiament en propaganda efectuat hui a Benissa i altres municipis del País Valencià pel Conseller Font de Mora per a vendre els 365 centres escolars construïts en l’era Camps, entre els quals s’inclouen escoles o instituts fets des de fa diverses dècades, i en els quals la conselleria només ha efectuat alguna reforma o reparació.

A més, consideren que aquesta presentació és més trista, si cap, quan des de la Conselleria d’Educació s’acaben d’anunciar grans retalls per a la comunitat educativa valenciana per al curs que ve, que s’uneix ja a les contínues traves que s’estan posant any darrere any.

Des d’aquest grup polític informen que la tria de Benissa per a la presentació de l’acte a la comarca no és casual, ja que es tracta de l’única localitat de la comarca on no hi ha cap barracó.

Els diferents grups municipals del BLOC de la Marina Alta anuncien que presentaran mocions als pròxim plens en què rebutjaran les retallades en educació, que es podrien resumir amb l’augment del nombre d’alumnes per aula en secundària i el no desdoblament de moltes classes pràctiques de formació professional, amb una minva significativa de la qualitat de l’ensenyament. I infiquen que “Per al PP sembla que és més important la Fórmula 1 que l’educació, tant la dels xiquets i xiquetes valencians que són el nostre futur com la dels joves que volen aprendre una professió”.

Entre les nombroses mesures, que afecten greument la qualitat de l’ensenyament, cal destacar l’augment de la ratio (nombre d’alumnes per grup) fins els 33 alumnes en secundària obligatòria i 38 en batxillerat, nombroses retallades en beques, ajudes a escoles de música, promoció del Valencià, PQPI (programes de qualificació professional inicial), Escoles Oficials d’Idiomes, i especialment, l’enduriment de les condicions de desdoblament de les classes pràctiques en Formació Professional, passant de l’exigència de comptar amb 18 alumnes a 30 sempre que hi haja una llista d’espera de fins 45 alumnes.

En aquest mateix sentit, cal afegir que el síndic de Compromís, Enric Morera (BLOC), ha denunciat que la política educativa del PP, dirigida per Alejandro Font de Mora i consentida per Francisco Camps, “ha deixat l’educació pública en coma profund”. Morera ha anunciat que des de Compromís, “anem a preparar iniciatives parlamentàries per a deixar en evidència la nefasta política educativa de Font de Mora i, a més a més, anem a fer propostes per a millorar la situació, perquè al PP se li han esgotat les idees i les ganes de treballar per un ensenyament públic digne”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?